Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 14:47 1 104 0

Семерджиев:По-скъпо парно от Нова година

  • дкевр-
  • парно-
  • ангел семерджиев-
  • метан
Семерджиев:По-скъпо парно от Нова година - 1
БГНЕС

Ако от догодина бъде въведен акциз върху природния газ и метана, които до момента не се облагаха, това ще доведе до повишаване на крайните цени на синьото гориво с между 4 - 8 процента.

Това предупреди пред БНР председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Финансовото министерство предлага налогът да е 20 стотинки. По правило, след акциза всяка стока се облага и с ДДС. Тези промени ще доведат и до поскъпване на синьото гориво, което продава "Булгаргаз" на топлофикациите със същия процент.

Може да се наложи и поскъпване на парното от Нова година, каза председателят на енергийния регулатор Ангел Семерджиев, като уточни, че това предстои да бъде изяснено:

Става въпрос за данъчна политика. Ние сме длъжни да се съобразяваме при определяне на крайните цени за всички данъци и такси, които се плащат, тъй като това са разходи, които няма как да бъдат избегнати.

Тези разходи автоматично се включват в крайната цена. Знаете какъв ни е подходът при топлофикациите, че не променяме автоматично цените, а само в случаите, в които допълнителните разходи са много по-големи, отколкото те биха могли да поемат. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА