21 Юли, 2016 05:22 1 275 2

Повечето бежанци - без образование

  • бежанци-
  • образование-
  • без
Повечето бежанци - без образование - 1
Снимка: АП/БТА

Всеки втори бежанец, пристигнал в Германия, е способен да извършва само неквалифицирана работа. Три четвърти от търсещите работа мигранти нямат изобщо никакво професионално образование. Какво я очаква Германия?

Коментар на Дойче веле

Данните са на Федералната агенция по труда: от 297 000 бежанци, регистрирани в края на юни т.г. като търсещи работа, 74% нямат завършено професионално образование, а 58 на сто могат да извършват само помощни дейности. От доклад на Агенцията по труда, цитиран от вестник "Билд", става ясно още, че едва 4% от търсещите работа бежанци биха могли да извършват някаква висококвалифицирана дейност. Само една четвърт от пристигналите бежанци имат положена матура.

Трудовата интеграция - дълъг процес

Повечето експерти са единни, че ще трябва да минат много години преди голямата част от бежанците в Германия да намерят мястото си на трудовия пазар. По този повод Херберт Брюкер от Института за изследване на трудовия пазар и професиите (IAB) подчертава, че интегрирането на бежанците в трудовия пазар на страната ще отнеме повече време, отколкото при останалите мигранти: "Все пак очакваме, че след 5 години половината от бежанците ще бъдат вече на германския трудов пазар, след 10 години - около 60 процента, а след 15 години - над 70 на сто".

Оповестено в началото на юли проучване показа, че най-големите германски фирми засега почти не са назначавали на работа бежанци. В трийсетте компании, включени в борсовия индекс DAX, са наети на работа словом и цифром 54 бежанци, отбелязва вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг". От тях 50 работят за Германските пощи. Това изследване обаче не включва данни от средните и малките предприятия и не е представително за цялата германска икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алабала и там е бардак

    1 0 Отговор
    Каква я мислехте тя каква стана. Пратиха ли ви най-тъпата сган от ислямския свят? Яжте си надробената попара на тези кучета на исляма.

    Де да можехме и нашите трудоваци да ви ги пратим и те нямат образУвание ма могат да ви засилят приръста на тъмното население и подмладят нацията ви (то една нация ще стане за чудо и приказ)
  • 2 бббббб

    0 1 Отговор
    От, както Маврите са минали през Италия населението е леко мургаво.Същото чака и Германия. А,Хитлер искаше за чиста нация!