Last news in Fakti

27 Юли, 2016 04:30 7 481 9

Правят фирми само заради европарите

  • фирми-
  • правят-
  • европари

Досега правителството няма анализ на ефекта от усвоените 95% от евросредствата от първия програмен период 2017-2013 г., пише "Дума".

През юни 2011 г. с капитал от 2 лв. в Бургас е регистрирана например фирма "Сийсайд бизнес солюшънс" ЕООД. Година по-късно тя печели европроект, получила е над 81 000 лв., а след края на проекта "осигурените работни места за научна и развойна дейност" падат от 6 на 1. Отчитайки малка печалба в първите години, през 2015 г. фирмата декларира 41 000 лв. загуба.

Проверка на "Дума" установи доста подобни случаи по програма "Конкурентоспособност". Европарите са усвоени, а работните места, разкрити заради проекта, са престанали да съществуват със спиране на финансирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iwan

    0 0 Отговор
    Пред очите ми в момента се върши точно такова нещо, чужденеца идва, търси фирма, купува я, участва с нея, взема едни пари и пак кой от къде е. Изобщо, тия евро фондове се оказаха с нулев, дори отрицателен ефект върху икономиката ни. Просто някои богати хора станаха още по богати. Много бедни хора, подлъгани по нереални бизнес планове, ще изплащат сега потребителски кредити и други заеми за участие в тоя "танц на богатите", ако смея да се изразя така. Ще ми е много любопитно да прочета анализа за предходния програмен период 2017-2013.

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Iwan":

    Както във всяко нещо в нашата страна, така и тук не може всеки да вземе субсидиране. Трябва да дадеш голяма сума пари на точния човек, за да те одобрят. Да не говорим, че и трябва на точната фирма да дадеш да ти изготви бизнес план и всички останали документи на определена цена...

    Митниците и фонд земеделие е меката на корупцията
  • 3 GAST

    0 0 Отговор
    Фирмата е собственост на Малина Стратиева /Бакалова/. Бившата шефка на Слънчев Бряг АД и приближена до покойният вече оръжеен търговец Младен Мутафчийски.
  • 4 Sev

    0 0 Отговор
    Открихме топлата вода!И сега какво ?Едно голямо НИЩО
  • 5 Злодей

    0 0 Отговор
    .....Трябва да дадеш голяма сума пари на точния човек, за да те одобрят.....

    Все ми се струва, че ще излезе доста по-евтино и много по-ефективно, да изпратиш на "точния човек" малкото пръстче на дъщеричката или синчето му...или едно ушенце примерно...

    Със сигурност "точния човек" си го е заслужил, а детенцето го вписваме в графата "косвени жертви"... "Ония" хора, добре дошлите в Европа "емигранти", що глави резнаха, що народ изтрепаха по Европата, сега да не седнете да ме заклеймите заради едно уше или пръстче, ама ха ! :-)
  • 6 Гостакис

    0 0 Отговор
    Еврособсиидиите, убиват реалната икономика. Този пазар е толкова изкривен, че съвсем скоро ще се счупи тотално.
  • 7 Грую

    0 0 Отговор
    При Боко и ГЕРБ всичко е далавера . Наивниците да вярват !
  • 8 12345678

    0 0 Отговор
    Сийсайд бизнес солюшънс" ЕООД. -брррррррр със седалище в сутеренната стая под блока между бурканите с краставички.
    Направо ми идва да се разплача.
  • 9 Georgi

    0 0 Отговор
    Познавам консултантка. Има за всекиго по нещо. В случая става въпрос за малко пари...разправяла ми е случаи за суми със 6-7 цифри. Не е нужно да си някакъв експерт за да го разбереш...виждаш как се открива един магазин, почти никой не влиза в него, а година по късно помещението вече пустее. И на малките деца им е ясно че този магазин на това място няма да издържи!