Last news in Fakti

9 Август, 2016 21:14 1 246 0

Гръцкият туризъм криел данъци през България и Малта

  • гърция-
  • туризъм-
  • данъци-
  • ддс
Гръцкият туризъм криел данъци през България и Малта - 1

В Гърция разбиха схема за укриване на данъци и ДДС в туризма, съобщава в. „Та Неа”. В нея били замесени клонове на гръцки банки, които работели в страни – членки на ЕС като България и Малта, уточнява в. „Вима”.

От гръцката икономическа полиция разкриха, че са арестувани 24 души при проверката на близо 1000 малки и средни фирми от туризма. Мошениците използвали работещи в чужбина клонове на гръцки банки, за да крият данъци.

Сред въпросните фирми е имало барове и ресторанти на плажа, компании за отдаване на коли под наем и ресторанти, барове и нощни клубове в Атина, Солун, Халкидики и на някои острови.

В момента не се разкриват имената на банките. От Асоциацията на гръцките банки заявиха пред медиите, че са готови за съдействат на властите при избягването, разследването и разкриването на престъпления от финансовата сфера.

Укриването на  данъци в Гърция се оценява на между 6 и 9 % от БВП на страната. При последните промени в данъчното законодателство част от ресторантите, баровете и нощните клубове бяха обложени с по-високата ставка от 24%.

Само преди дни правителството на Сириза обяви, че е хвърлило около 10 000 „агенти под прикритие” срещу опитите на гръцкия туризъм да укрива данъци и обороти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА