Last news in Fakti

31 Август, 2016 10:11 1 140 1

Шест важни въпроса

  • g 20-
  • туск-
  • юнкер-
  • въпроси-
  • писмо
Шест важни въпроса - 1
Снимка: АР/БТА

В общо писмо председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската Комисия Жан Клод Юнкер посочиха шестте точки, които участниците на срещата на G20 на 4 и 5 септември в Ханджоу (Китай) е необходимо да обърнат особено внимание.

1. Държавите от G20 трябва да играят важна роля за регулиране на международната криза с бежанците. Страните членки имат необходимия опит за регулиране на този проблем с помощта на търговията, сътрудничеството и достъпът на мигранти до образование и пазара на труда.

2. Стимулиране на създаването на работни места, икономически ръст и инвестициите трябва да остане сред приоритетите на G20. „Независимо, че повечето държави членки се съвзеха след кризата, световните прогнози остават неясни, а много хора, както и преди, не чувстват подобрение”, пише в съвместното писмо.

3. Необходимо е също така да се работи за повишаване на данъчната прозрачност на международно ниво, както и справяне с финансовия тероризъм. Отбелязва се също така, че проблемите, възникнали в резултат на „Панамските документи”, продължават да са актуални. Именно поради това е необходимо сътрудничество за постигане на прозрачност в данъчната система. Трябва да се засегне и въпроса за финансовия тероризъм.

4. Необходима е гъвкава международна монетарна и финансова система. За целта са нужни финансови реформи. Държавите от G20 трябва детайлно да анализират резултатите от съвместните финансови реформи, за да са в синхрон с общите цели на G20.

5. Държавите от G20 трябва да се застъпят за свободна търговия и инвестиции. За целта е необходимо да обсъдят как е възможно да се променят тенденциите така, че да се забави ръста на търговията и чуждестранните инвестиции. Това означава опит за възобновяване на отворените пазари. Задължение на G20 е да работи за създаването на многостранна търговска система. Затова организацията трябва да създаде указание по въпросите за бъдещата глобална търговия и инвестиции.

6. Необходимо е изпълнение на Парижкото споразумение относно изменението на климата. Туск и Юнкер призовават G20 да продължат работа по опазване на околната среда и климата, устойчивата енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Думи , думи и само думи. Това представляват шесте важни въпроса. И кое е това G20 ? Ние влизаме ли в тази сметка ? Едва ли.