Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 13:47 1 787 0

Къде говорят най-добре английски език

  • английски-
  • език-
  • владеене

Сред държавите, в които езикът на Шекспир не е официален, първото място по отлично ниво на владеене, е Холандия. Следват отново две северни държави - Дания и Швеция.

Автор на класацията е най-голямата образователна школа в света EF EPI. Нейните анализатори са измерили доколко представителите на 72 държави могат да се изразяват свободно на чужд език (в случая английски).

В изследването са участвали 950 000 души, които са преминали тест. Холандия е на първо място с 72.16 точки. Дания и Швеция са съответно със 71.15 и 70.81 точки. Сред славянските народи най-добре се е представила Полша, която е на десето място. От азиатските страни на първо място е Сингапур, а в Латинска Америка – Аржентина. В Близкия Изток и Северна Африка е Мароко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА