Last news in Fakti

14 Януари, 2017 17:14 2 256 0

Deutsche Bank забрани писането на SMS-и

  • deutsche bank-
  • sms-
  • забрани-
  • текстови съобщения-
  • мобилни телефони-
  • мобилни приложения-
  • комуникация

Германската банка забранява на служителите си да инсталират и комуникационни приложения

Deutsche Bank забрани писането на SMS-и - 1

Германската Deutsche Bank забрани на служителите си да пишат текстови съобщения и да инсталират комуникационни приложения като WhatsApp и Viber на служебните си телефони, в опит да подобри стандартите за съгласуване, съобщава агенция Bloomberg.

Служителите на банката са били информирани за решението на управата чрез кратка бележка, изпратена им в петък. Всички функции за писане на съобщения и приложенията за комуникация, трябва да бъдат изключени до края на това тримесечие.

За разлика от имейлите, SMS-ите не могат да бъдат архивирани от системата на банката, е обяснил пред агенцията, запознат източник, поискал да остане анонимен, тъй като не е оторизиран да обсъжда вътрешни въпроси.

"Ние сме абсолютно наясно, че деактивирането на тези приложения ще промени вашия работен ден и съжаляваме за неудобството, което ще може би ще ви причиним", пише в бележката, изпратена до служителите на германската банка. "Въпреки това, тази стъпка е необходима, за да гарантираме, че Deutsche Bank продължава да се съобразява и да спазва регулаторните и законовите изисквания."

Новата политика се отнася и за личните телефони, използвани от служителите за работа. Освен SMS-ите, на служутелите е забранено да използват и приложения като WhatsApp, Viber, Google Talk, iMessage.

Deutsche Bank полага големи усилия, за да подобри спазването на всички стандарти, с което да изчисти опетнената си репутация. През последните месеци името на Deutsche Bank беше замесено в редица скандали и тъмни сделки, включително и пране на пари от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА