Last news in Fakti

19 Януари, 2017 15:03 1 476 3

„Газпром“ все пак е на печалба

  • газпром-
  • газ-
  • износ-
  • приходи

Положителната тенденция се дължи на увеличените доставки в Европа

„Газпром“ все пак е на печалба - 1

Нетна печалба от 102 млрд. рубли (около 1,6 млрд. долара) през третото тримесечие на 2016-а година отчитат от руския газов монополист „Газпром“.

Това става ясно от предоставения от компанията отчет.

Това става на фона на отчетения спад в приходите на компанията. Те се свиха с 3% до 1,26 трлн. рубли, а оперативните разходи нараснаха с 21% до 1,14 трлн. рубли.

Положителната тенденция се дължи на увеличените доставки в Европа.

През първите девет месеца на миналата година те са скочили с 28% спрямо същия период на 2015 г. Това е причината за повишаване на приходите на „Газпром“ въпреки падащите цени. Продажбите в рамките на Русия обаче са се свили за посочения период със 7%, докато тези за бившите страни от СССР са се понижили с 19 на сто. Трябва да се има предвид, че през последните години руският газов гигант е изправен пред нарастваща конкуренция на вътрешния пазар, а продажбите му за Украйна се свиха рязко с оглед на конфликта между двете съседски държави заради незаконната анексия на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Квинт

    0 0 Отговор
    А българите могат да излязат на печалба, само ако не си дават парите за национална лотария и на фирми, като trader.bg
  • 2 Емулатор

    0 0 Отговор
    Руснаците да не ги мислим. Виж за народа кой ще помисли? Същия народ дето не може да си избере управници години наред и който в мизерията и нищетата си си дава и малкото спечелени пари за лотария и на фирми за търгуване на акции. Там имаше някакви трейдъри и подобни, дето чувам, че им давасш пари уж да ти изкарат повече, а накрая ефекта е отрицателен за клиента. За лотарията и негативните "печалби" от нея няма какво да говорим.
  • 3 Иво

    0 0 Отговор
    Има си хас Газпром да не излезе на печалба. Въпросът е ние, обикновените граждани, къде можем да си инвестираме парите и от къде ще получим добра доходност. Май не са много фирмите, които могат да помогнат. Един познат ми спомена, че се е консултирал с Фронт Пойнт Партнърс и бил доволен. Вложил някаква сума и след няколко месеца е получил допълнителен доход, който не бил за пренебрегване. Май и аз ще се обърна към тях, поне знам, че има доволни хора от тях.