2 Февруари, 2017 12:46 2 554 3

Как Тръмп забогатя с $13 млн. от изборите

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • избори
Как Тръмп забогатя с $13 млн. от изборите - 1
Снимка: АП/БТА

Кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп е донесла близо $12,8 млн. на неговите компании. Това разкрива сайтът Politico.

Той се позовава на данните от Федералната избирателна комисия. Предизборният щаб на Доналд Тръмп е платила на Trump Tower Commercial близо $2 млн. за наем на помещения и персонал.

Имението на Тръмп в Палм Бийч е спечелило $435 000, следвано от голф клубове с $398 000 и други $400 000 за хотелите от веригата на предприемача.

Компанията Trump Restaurants заработила $78 000 за предоставената храна и $141 000 за наем.

US Today разкрива, че изброените по-горе компании са продължили да осребряват чекове дори и след края на изборите. Те са получавали плащания от предизборния комитет на Тръмп до неговото встъпване в длъжност на 20 януари 2017 г..

Тръмп дори платил над $3000 на собствената си компания за бутилиране на вода. Разходът бил записан като доставка за офиса на предизборния щаб.

Лъвският пай е отхапан от авиокомпанията на Доналд Тръмп - TAG Air, тя се е облагодетелствала с близо $8,7 млн. В същото време указа на Доналд Тръмп за ограничаване на миграцията срина капитализацията на водещи американски авиокомпании.

Президентът на САЩ вече декларира, че е вложил собствени $66,1 млн. в кампанията си за Белия дом. Сметката показва, че той е успял да си върне около 19% от тях. Анализатори припомнят, че Тръмп успя да събере близо $133,6 млн. от донори по пътя си към Белия дом.

Тръмп вече даде заявка, че ще играе за преизбиране през 2020 г. По традиция щабът му ще се намира в Trump Tower.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 2 Отговор
    А бе верно ли че Тръмп щел да отвара ресторант у Обеля ?
  • 2 Реално

    4 0 Отговор
    Незнам с колко е забогатял Тръмп,ама Сорос обедня с над 1милиард долара от избирането на Тръмп...
  • 3 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Едните - разбирай Банана, Клинтн и т.н. са свикнали да харчат пари!
    Другите - да ги печелят!!
    Сорос - 1.3 Млрд минус!!
    Сорос - на боклука!!!