Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 20:16 1 193 2

Демократите отново скочиха срещу Тръмп

  • доналд тръмп-
  • демократи-
  • избор

Недоволство срещу номинацията за място във Върховния съд

Висши представители на Демократическата партия атакуваха администрацията на Доналд Тръмп заради номинацията на Нийл Горсъч за място във Върховния съд, съобщи Би Би Си.

Избора на съдията от Колорадо ще възстанови мнозинството на представители на консерваторите. Според лидерът на демократите в сената Чък Шумър е малко вероятно Горсъч да гарантира независимо правосъдие.

Според сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън Горсъч защитава интереса на големи корпорации. Бившият кандидат за президент Бърни Сандърс пък поиска съдията да обясни своите предпочитания към корпорациите спрямо хората и скептичното си отношение към правата на жените.

За да бъде избран, Горсъч ще трябва да получи подкрепата на 60 гласа в Сената. Представителите на републиканците в него са 52. Това ще рече, че демократите ще могат да блокират избора му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сноудън

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Церберче":

    В темата не е замесен Путин и за това има и диалектно проинушение :D