Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 08:31 660 0

Тютюнопроизводителите готови за нови протести

  • протест-
  • тютюн
Тютюнопроизводителите готови за нови протести - 1

За напрежение между тютюнопроизводителите и фирмите, които изкупуват тютюн, сигнализират от националната браншова асоциация и предупреждават, че производителите са готови за протести. Три са фирмите - изкупвачи, които дължат пари за изкупения тютюн, припомня БНР.

Едната от тях е със запорирани сметки заради дългове. Въпросното търговско дружество е регистрирано в Сандански и е добре познато на българските производители, казва председателят на асоциацията Цветан Кюлев. Според него е важно, хората от бранша да внимават, с кого сключват договори: Предупреждаваме тютюнопроизводителите да не сключват договори с въпросното търговско дружество, за да ги предпазим в следващия стопански цикъл за реколта 2017-та година да не ги сполети същото.

На извънредно заседание днес Управителният съвет на асоциацията ще вземе решение, дали ще организира протести: Не мога, нито да прогнозирам, нито да повлияя на решенията на Управителния съвет, но имайте предвид, че членовете на асоциацията апелират към такива действия. От бранша се надяват и на извънредно заседание на Консултативния съвет по тютюна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА