Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 00:00 785 1

И Латвия одобри СЕТА

  • латвия-
  • сета-
  • ес-
  • канада

Няма срок кога точно документът да бъде приет от всички държави

Латвийският парламент с голямо мнозинство прие законопроекта за Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) между ЕС и Канада, информира ТАСС. Така Латвия стана една от първите членки на еврозъюза, приключили процедурата по ратификация на договора.

Латвийското министерство на външните работи посочва в съобщение, че прилагането на споразумението за свободна търговия ще предостави редица важни практически преимущества за латвийските износители - например те ще могат да участват в канадския пазар на услуги и ще имат достъп до обществените поръчки в Канада.

Споразумението, което Европейският парламент утвърди на 15 февруари, бе подписано на 30 октомври на срещата на върха ЕС-Канада в Брюксел. Документът предлага да отпаднат 99 процента от митата между страните и предвижда режим на предварително действие, т.е. ще може да се прилага още преди да бъде ратифициран от всички 28 страни от ЕС и Канада.

Няма срок кога точно документът да бъде приет от всички държави. Малта, която председателства Съвета на ЕС през текущото полугодие, вече ратифицира споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некои съображения

    1 1 Отговор
    Първо, Анатоли, съдържанието на СЕТА е представено доста едностранно, непълно и манипулативно. Второ - те Литва, Латва и Лутва ще хванат световъртеж от въртене на задници, за да угодят на ЕС и САЩ, т. че май не са много за пример.