Last news in Fakti

20 Ноември, 2011 17:49 18 570 28

Огнян Донев обявен за най-богат българин

  • огнян донев-
  • медийна група-
  • богатство
Огнян Донев обявен за най-богат българин - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Огнян Донев заема първото място в класацията на най-заможните българи на вестник „Супер 19’“. По оценки на вестника Донев е най-богатият българин с 450 млн. От тях 253 млн. са актуалната пазарна капитализация на дела му в Софарма, добавени са и другите бизнеси – осигурителен, строителен, медиен, финансов. 

Използвана е оценката на Блумбърг за контрола му (60%) над основната компания в неговата група - Софарма, тъй като иначе според профила на компанията е трудно да се прецени кои точно са фирмите му. Класацията проследява възходът на Донев и сделките, свързани със здравеопазване, медии и финанси, които го правят победител в класацията.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    2 1 Отговор
    ex partio luibima ;)
  • 2 хитлер

    1 2 Отговор
    ах да е-а автомат та ще ми стане само милионери с парите на народа.
  • 3 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    to e iasno it kade imat pari tia
  • 4 pacoran

    2 1 Отговор
    toi si e viden komunist kak niama da e nai bogatia pokajete mi edin viden komunist koito da e beden niama takuv prosto
  • 5 gost

    3 1 Отговор
    "колко ли души е изгорил живи"?
  • 6 pacoran

    1 1 Отговор
    toi gospod gleda bavi ama ne zabravia i vseki 6te si polu4i zaslujenoto rano ili kusno vseki si pla6ta i za dobrotite i za zlinite
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Просто пич

    0 2 Отговор
    Голям пич ! Похвали!!!
  • 9 емил

    1 0 Отговор
    Дори най-богатите имат нужда от пари .
    А вие там кадето пишете не бъдете зли няма АД или РАЙ човек живее докато е жив а само 10 години след смарта му вече е забравен дори и от децата му .
    2% от балгарите не си знаяат парите докато другите 98% се моляат на бог гладуват и си мисляат че някога си тези 2% ше си получат наказанието това е толкова неистинско .
  • 10 public_owner

    2 0 Отговор
    Тоя дали не е в масонерията, щом има толко пари а не са го убили. Няма толкова богат човек в днешния свят, който да е с честен бизнес и да е оцелял. МАФИЯ
  • 11 Радослав

    0 0 Отговор
    КАДЕ СА МИЛЯРДЕРИТЕ?????? В ЪНДЪРГРАУНДА МАЙ„ А?!
  • 12 Ataka

    1 0 Отговор
    to na 4eloto mu se vijda -pishe mrusnik,ei takiva trqbva napravo po stulbovete da gi besqt.
  • 13 scuby

    2 0 Отговор
    Нормално на гърба на сънародниците си- най-скъпите лекарства в Европа продава. За миналата година 400 000 само бонуси си е дал. Някой тук гледам го хвалят :(. Когато направи нещо за бедния пенсионер (не да го рекитира със скъпи лекарства), за държавата, за обикновения българин, а не само за себе си - тогава ми го хвалете.
  • 14 за всекиго по нещо!

    1 0 Отговор
    "Класацията проследява възходът на Донев и сделките, свързани със здравеопазване, медии и финанси, които го правят победител в класацията. "

    Възход е силно казано, но пък и в същото време на място. За мошеник, като него всичко е възход щом е на сметката на обикновения български гражданин. Лекарствата стават все по-скъпи и по-скъпи, а не знам още колко връзки има в НЗОК на който е бил и член на борда преди 2 години, но напуска заради очевидния проблем един и същи човек да бъде водещ производител и най-голям търговец на лекарства, акционер в осигурителен фонд с частни болници и едновременно с това да контролира националния бюджет за здравеопазване. Хвала на съдебната система в България! В кавички.
  • 15 търлък

    0 0 Отговор
    а къде е Васил Божков? в предишни класации той беше с по няколко милиарда! да не би да ги е изпил тези пари? това да не е поредната поръчана статистика от донев и прилежащата му пъпчица?
  • 16 ГОСТ

    1 1 Отговор
    В такава държава живеем драги сънародници. Всички са мошеници, забогатяват на наш гръб и най-важното е че управляващите ги подкрепят. Ама ние сами си ги избираме, така че никой не ни е виновен. Аз съм лесен, утре заминавам в чужбина, а на вас да ви е як гърба, защото нищо хубаво не ви предстои.
  • 17 ГостенКа

    2 0 Отговор
    Преди кризата и състоянието на Донев се е оценявало на над млрд., което всъщност не е никаква изненада на фона на това колко добър бизнес у нас е този с лекарства – много болни, продажни джипита, силни лобита, перфектна среда за разцъфтяване на монополист с мащабите на империята Софарма, съградена с парите от Общинска банка. Не стига всичко, ами и „паметник“ насред столицата си издигна Донев – Софарма Тауърс. Абсурдите у нас край нямат!
  • 18 Иван Асенов

    2 0 Отговор
    Най-богатия човек, добре облечен бизнесмен, притежаващ много медии, влияние и власт - следваща спирка - ще иска да купи държавата! Не не мисля да си продавам държавата, а вие?
  • 19 mi60

    1 0 Отговор
    Абе тия лешояди кво ги показвате .С крадена народна пара и аз ставам богат.
  • 20 Неканен ГОСТ!

    0 0 Отговор
    Значи, ти си просто наистина един ГОСТ! Срам ме е от хора, като тебе, ама то лесния път е най-предпочитания. Да избягаш и да не ти пука за България, а да, и да се смееш на гърба глупаците дето оставаме тука не изисква почти никакво усилие..Иди гърби сега в нечия друга икономика за жълтици, и бъди роб на подобни мутри, ама чужди, до живот! ;) Успех! Не те чака нищо лесно, нали знаеш? :)
  • 21 айде айде

    0 0 Отговор
    Това е всеобща истина и много добре го знаят от прокуратурата, защото навремето някак си избирателно замазах случая с разследването на Общинска банка или по-скоро той бързо си прехвърли акциите на някакъв нов индивид и отърва. Сега им трябвали доказателства за повторно разследване. Еми, к'во чакате бе? Идете и ги намерете, тоя не случайно е най-богатия УЖ у нас..
  • 22 МОНИ

    0 0 Отговор
    ДА, СЕГА МОЖЕ ДА Е БИЗНЕСМЕН, АМА КАТО НАТРЪШКАТА ОБЩИНСКА БАНКА ОЩЕ ОТ 1997 С ПАВЛОВ, ТОГАВА БЕШЕ МИНАЛ ПОКРАЙ БИЗНЕСМЕН ТОЙ!
  • 23 Митко

    1 0 Отговор
    Забелязвате ли как за нула време името на Огнян Донев превзе медиите? Никой не беше чувал за него, но изведнъж се оказа, че този човек е въртял куп далавери, които излязоха в пространството и на много хора им стана ясно що за човек е той. Изведнъж от нищото се оказа, че това е най-богатия българин! Представяте ли си каква закрила има той над себе си и как обезпокояван прави каквото иска.
  • 24 ПЪРВИЯ МИЛИОН

    0 0 Отговор
    ПИТАНЕТО МИ Е КАКТО КАЗВА И ЕДИН КОЛЕГА ПО - ДОЛУ :– А КЪДЕ ОТИДЕ МИЛИАРДЕРА ВАСИЛ БОЖКОВ ? ДА НЕ Е СТАНАЛ АБОНАТ НА СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ?
  • 25 Пешо

    0 0 Отговор
    Е, тоя някога може и да го обесят. Говори като от последна инстанция.
  • 26 pacoran

    0 0 Отговор
    Az nevijdam kvo tolkova vi interesuva Vasil Bojkov tuka e drugo imeto neznam v kva vruzka go kazvate i pitate utre moje da izleze statia za nego i 6te go obsujdame sega obsujdame Ognian Donev
  • 27 tsetsovia_

    0 0 Отговор
    Всичко е една голяма пирамида. Такива са бизнесмените тук, а след първия милион върви го спирай, да ама кой?- проверяващите които му казват как да минава покраи законите безнаказан.
  • 28 до pacoran

    0 0 Отговор
    АМИ НАЛИ КЛАСАЦИЯТА Е ЗА НАЙ- ЗАМОЖНИТЕ БЪЛГАРИ И ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА СЕ КОМЕНТИРА И ВАСИЛ БОЖКОВ ЗАЩОТО ВЪРТЕШЕ НАД ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА А ТОВА НЕ Е ЛИ ДОСТА ПОВЕЧЕ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В СТАТИЯТА 450 МЛН. И ТО В ЛЕВА (предполагам) ??? ТАКА ЧЕ МНОГО МЕ СЪМНЯВА ТОЧНО ТОЯ ДА Е ПЪРВИ В КЛАСАЦИЯТА !?