Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 09:13 947 0

Фич: Кризата в Еврозоната е заплаха за Франция

  • франция-
  • фич-
  • мудис

Оценката ААА на Франция, най-високият възможен рейтинг, е заслужена, но може да бъда застрашена, ако кризата в Еврозоната се засили, предупреди международната рейтингова агенция Фич (Fitch Ratings), цитирана от Дау Джонс.

Агенцията все пак отбелязва, че последният план за строги бюджетни икономии, приет от Франция, е засилил доверието в програмата на правителството за намаляване на дефицита. Все пак правителството в Париж може да бъде принудена да вземе допълнителни мерки в бюджетната сфера, ако иска да постигне целта си за свиване на дефицита до 3 процента от БВП през 2013 година, за което се ангажира правителството.

Рейтинговата агенция посочва, че структурният дефицит на Франция е по-малък от този на Великобритания и САЩ - и двете страни с оценка ААА от Фич.

В понеделник друга рейтингова агенция, Мудис (Moody's), предупреди, че покачването на лихвите по френските облигации и влошените перспективи за икономическия растеж могат да имат отрицателно отражение върху кредитния рейтинг на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА