Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 14:34 779 0

ЧЕЗ с нова система за бързо отстраняване на авариите

  • чез
ЧЕЗ с нова система за бързо отстраняване на авариите - 1
Снимка:ЧЕЗ

 

ЧЕЗ започна пилотен проект за масирано събиране на данни за енергийните съоръжения на територията на Западна България, съобщиха от компанията.

Целта е да се допълнят и актуализират всички документи, регламентиращи събирането на данни от географската информационна система (ГИС), както и да се създадат IT инструменти за гарантиране на точност при преноса на информация. В рамките на проекта, който ще продължи до май 2012 г., компанията планира да събере данни за електроразпределителната мрежа на определени територии, които представляват представителна извадка за всички видове оборудване.

„С въвеждането в експлоатация на IT системата ГИС оптимизираме работните процеси и подобряваме качеството на обслужване на нашите клиенти. Пилотният проект за детайлно събиране на данни ще предостави допълнителна информация, която ще помогне на екипите ни да реагират бързо при аварии, повреди и кризисни ситуации. Използвайки системата, нашите специалисти ще реагират по-бързо и качествено при предоставяне на мрежата и нейното разширяване“, каза Иван Гюровски, зам. изпълнителен директор Стратегическо развитие в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Географската информационна система подпомага с координирана и структурирана информация функциите на отделните звена на ЧЕЗ Груп. Системата предлага бърз и лесен електронен достъп до всички обекти от над 60 хил. км електроразпределителна мрежа СН и НН в Западна България, както и до технически показатели, свързани с функционалността на над 22 хил. трафопоста. Чрез изпълнението на пилотния проект се поставяме началото на събиране на тотална географски насочена информация за съоръженията.

През 2010 г. „ЧЕЗ Разпределение България” получи отличие за постигнати високи постижения в прилагане на иновативни географски информационни системи (ГИС) в областта на инженерната инфраструктура и транспорт. Компанията беше наградена по време на ЕСРИ потребителска конференция 2010 „ГИС в действие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА