Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 19:55 1 839 2

Рекорден износ на ток

  • електроенергия-
  • ток-
  • износ

Увеличило се е и вътрешното потребление

Износът на ток за тази година е рекорден за цялата история на българската енергетика. Това съобщи директорът на Централното диспечерско управление към Електроенергийния системен оператор Митю Христозов, цитиран от БНР. Същевременно вътрешното потребление на електроенергия е с 4 процента по-голямо, което също е рекорд за последните десет години, и се дължи основно на бита.

"Освен, че износът ще бъде с около 2 милиарда повече, отколкото е бил 2010 година, а вътрешното потребление очакваме да бъде с около милиард и половина от 2010 година, което ще е около 4% повече. Озадачени сме и ние, че има такъв ръст. Вероятно е свързан с някакъв дребен бизнес, който се развива, но е факт", каза Христозов.

Той увери, че енергийната ни система е подготвена за предстоящите най-трудни зимни месеци. ТЕЦ-овете, на които основно разчитаме, са запасени с допълнителни количества въглища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    0 0 Отговор
    Интересно затваряме блокове на аеца,но въпреки това износа ни се увеличава ?
  • 2 БГ

    0 0 Отговор
    Защото АЕЦ Козлодуй работи на 40-50%,въпреки затворените реактори.Сами може да прецените нужен ли е АЕЦ Белене и от чий джоб ще излезнат тия пари.