Last news in Fakti

29 Април, 2017 15:42 2 626 9

Държавният дълг е 25,2 млрд. лева

  • дълг-
  • пари-
  • кирил ананиев
Държавният дълг е 25,2 млрд. лева - 1
Снимка: Shutterstock

25,2 млрд. лева е държавният дълг в края на април, сочат данните на Министерството на финансите.

Спрямо края на 2016-та година дългът намалява с около 600 млн. лева, съобщи БНР.

Нов дълг от 220 млн. лева е поет от началото на годината до края на април, става ясно от отчета на служебния финансов министър Кирил Ананиев. Дългът е под формата на държавни ценни книжа, емитирани на три емисии с различен падеж.

В същото време за периода са изплатени близо 737 млн. лева задължения по дълга - общо погашения и лихви.

Само на вътрешния пазар изплатените ценни книжа превишават с размера на новоемитирания дълг, използван за рефинансиране на стари задължения.

Тази година страната ни няма право да пуска емисии на външните пазари, но може да поема дълг от вътрешния пазар чрез държавни ценни книжа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОКО

    6 12 Отговор
    ХАЙДЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ ЧЕ БОКО Е ВИНОВЕН
  • 2 Брат ми

    8 0 Отговор
    Само???
  • 3 Патето Яки

    2 8 Отговор
    А колко беше при бай Тошо ?
  • 4 Киро

    4 13 Отговор
    При бай Тошо имаше 3 фалита и 8 милиарда долара външен дълг, които сега се равняват на 20 милиарда.

    Коментиран от #5

  • 5 999

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Да обаче имаше безплатно образование, безплатно здравеопазване,силна и достойна армия а не с два бракувани самолета,строяха се стотици язовири и напоителни системи,атомни централи,торови заводи, петролни рафинерии,летяхме в космоса, инвестираше се в науката,водеше се политика която беше в полза на родина та ни. Сега се инвестира в педерастия,наркомания простотия и се води политика погубваща държавата ни. Това което ни причиняват днешните продажни политици не го е правил и султаната. Питам те знаеш ли ,че приватизацията е покривала десетократно външният ни дълг? А забравих това не го казват в Американското посолство.
  • 6 неутрален

    11 0 Отговор
    Разбира се, че са на Тиквата. Колко изтегли и не се знае къде са, т.е. знае се в в неговата банкова сметка и на тези около него. Комисионите са тлъсти. С тлъстата Лила непрекъснато"строят" магистрали и не само това. Да се задават и скоро да ги отнема.
  • 7 Гого

    6 0 Отговор
    От 1989 година насам само се теглят нови заеми и никой не знае къде отиват защото нямаме никаква икономика за миналата година инвестициите са едва докретали до 300 милиона. Имигрантите вкарват повече пари от инвеститорите в държавата нали все пак селянина от Банкя ни направи бананова република.
  • 8 Марио Ангелов

    1 1 Отговор
    Бойко и останалите хомобригадири в панделата!
  • 9 Българин

    0 3 Отговор
    преди да пишете трябва да се информите, тия комунисти ви промиха мозаците . Бойко заемите които е теглил е покрил предишни задължения комунистизески