5 Юли, 2017 13:29 1 691 0

Съкращения и по-ниски заплати в най-старата банка

  • банка-
  • заплати-
  • съкращения-
  • план-
  • европейска комисия-
  • италия-
  • сиена

Сурови мерки в сурови времена...

Съкращения и по-ниски заплати в най-старата банка - 1
Снимка: Shutterstock

Най-старата банка в света представи мащабен план за реорганизиране през следващите четири години, за да оцелее, съобщиха от пресслужбата на кредитната организация.

„Банка Монте дей Паски ди Сиена“ (MPS) ще намали броя на своите служители с 5 500 души, ще намали заплатите на топ мениджърите, а освен това ще закрие 600 клона.

Италианската банка, основана през XV век, планира и да продаде лошите кредити за €28.6 милиарда до 2021 година, за да отбележи икономически растеж и да се справи с предизвикателствата на конкурентната среда.

Банкерите предвиждат, че в резултат на тези мерки през 2021 година печалбата ще бъде повече от €1.2 милиарда. Преди година стойността на акциите на MPS падна до рекордно ниско равнище.

Ниската рентабилност, слабият икономически растеж в Италия, както и грешки решения на ръководството на най-старата работеща банка в света спомогнаха за негативните финансови показатели.

Банката е основана през 1472 година в град Сиена и е най-старата действаща банка в световен мащаб. Освен това е и третата по големина кредитна организация на Апенините.

Европейската комисия одобри плана за реструктуриране, както и мерките, с които „Банка Монте дей Паски ди Сиена“ се надява да подобри финансовия климат и имидж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА