Last news in Fakti

15 Декември, 2011 20:02 3 224 2

И „Пиреос банк” поиска държавна помощ

  • пиреос банк

Четвъртата по големина търговска банка в Гърция – „Пиреос банк” ще поиска държавна помощ от 400 милиона евро в замяна на емитирането на преференциални акции, съобщиха от финансовата институция.

Съобщението идва ден след като Националната банка на Гърция обяви подобна мярка за 1 млрд. евро, припомня агенция Дау Джоунс.

Увеличението, което трябва да бъде одобрено на извънредно заседание на Общото събрание на банката на 23 декември.

Мярката е съгласно закон от 2008 г., който предвижда предоставянето на държавна помощ на банките, за да се гарантира ликвидността на икономиката.

Според МВФ, шестте най-големи кредитора в Гърция трябва да увеличат капитала си със 17 млрд. евро, за да се справят с отписването на държавен дълг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орхан Осман

    1 0 Отговор
  • 2 Аман Аман

    0 0 Отговор
    То и аз искам ама няма. Акции не мога да има дам, ама пък те като дават за какво им са. Техните акции и за тоалетна хартия не стават - иначе шарени ама хлъзгави едни такива и не струват нищо. Преференциални пък значи баш измама.