Last news in Fakti

16 Август, 2017 19:49 1 527 1

6 фирми с оферти за ТОЛ системата

  • тол-
  • тол система-
  • оферти
6 фирми с оферти за ТОЛ системата - 1
Снимка: БНТ

В 17,00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ отвориха офертите за изграждане на тол системата за тежкотоварни автомобили, която се бави вече повече от година, съобщи БНТ.

Шест са офертите, които са постъпили в АПИ, всичките на 19 май 2017 г. Фирмите, които участват са обединение на български и чуждестранни фирми, сред тях има и унгарски консорциум с опит в изграждането на тол системи. До късно ще продължи отварянето на шестте кашона с хиляди страници документация.

Фирмите са:

  1. Обединение БГ път
  2. Капи трафик солюшънс
  3. Толлнет АД
  4. Сиела норма АД
  5. Обединение телетол
  6. Консорциум тол България

Много интересно става около търга за ТОЛ системата. 14 са всъщност само за една година жалбите срещу обществената поръчка. Това съобщи за „По света и у нас“ председателят на КЗК Юлия Ненкова. Фирми за общо строителство с много нисък капитал, фирми с почти никакви печалби, унгарски, чешки компании са жалбоподателите.

И в момента в КЗК има две висящи жалби срещу търга.

Две от фирмите, подавали най-много жалби срещу търга, са „Мархинженеринг“ и „Алтима България“. „Мархинженеринг“ е фирма, регистрирана в Суходол, но с адрес за кореспонденция в столичния квартал Младост. Оказа се, че на този адрес отдавна няма такава фирма.

Алмита България също не е на посочения в Търговския регистър адрес. Фирмата е собственост на хърватско софтуерно дружество и капиталът ѝ е 100 лева.

Мотивите за обжалванията са повече странни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Какви 6 фирми бе,до сега къде бяха.Като видяха,че изтърват кокала веднага се появиха.Аз съм за това ТОЛ СИСТЕМАТА ДА ОСТАНЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ и парите да отиват само и само в държавата.Стига сме пълнили джобовете на МАФИЯТА.