Last news in Fakti

29 Август, 2017 21:06 8 950 12

Нов връх за виртуалната валута

  • bіtсоіn-
  • цена-
  • валута
Нов връх за виртуалната валута - 1
Снимка: АР/БТА

Криптовалутата bіtсоіn достигна нов връх в историята си, като поскъпна до 4549.7 USD за 1 bitcoin. Причината за стремглавото покачване на виртуалните пари е изстрелването на поредната ракета от Северна Корея, което финансовите среди отчитат като несигурност в отношенията между САЩ и КНДР.

Предишният рекорд на bіtсоіn беше на 18 август, когато търговията се извършваше при нива 4522.1 USD за 1 bitcoin. От началото на текущата година цената на валутата се е увеличила с над 350%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    19 13 Отговор
    Фалшивата валута на ЦРУ ...
    С нея си финансират мръсните операции . Добър начин за разплащания под масата и за пране на пари. От биткойнти в каквато валута искаш...
    Всички обаче мълчат от страх да ли американците няма да им направят нещо ако се възпротивят
  • 2 ...

    29 1 Отговор
    Ще ми продадеш ли 4000 биткойна за 1 долар, много те моля.. половината от печалбата ти я давам на момента...
  • 3 аха

    6 2 Отговор
    Тая кака не е добре
  • 4 LPG

    2 1 Отговор
    Добре
  • 5 Пазарен Либерализатор

    2 4 Отговор
    Да разбираме, че се е сринал ниско и резко.
  • 6 Каракольооглу

    7 2 Отговор
    Един пич си беше поръчал пица за 4000 Бикотийна преди години-това сега е най-скъпата пица в света -около 3 милиона лв.....
  • 7 111

    9 2 Отговор
    И сигурно никога повече няма да пожелае да опита пица човека...

    Абе има нещо много гнило тук, като с КТБ и ПИБ, обаче не мога да разбера какво точно. Някаква измислена виртуална "валута", която е нищо повече от някакъв програмиран код и цифри, и се балончи до такива висоти! Нещо не е както трябва. Освен това т.н. крипто-валути не се ограничават единствено до Bitkoin - около 50 са някъде. Тогава защо само тази е толкова "скъпа"? А следващата я е едва в диапазона $350?
  • 8 mediator37

    15 0 Отговор
    Има 800 вида криптовалути. Те са като секти. Колкото повече членове на сектата има, толкова по-скъпа е валутата. Накрая толкова по-драматично рухва пирамидата. Въпросът е малко преди рухването да си излязъл на печалба.
    Криптовалутите имат предимство. Разплащането става на мига и не се дължат банкови такси и банкови условности. Ще видим какво ще излезе накрая.
  • 9 111

    9 1 Отговор
    Около 50 основни (не поясних това, което исках да кажа).
    И да, прав си! Към днешна дата са общо 1096 броя - точно като някаква секта. Хареса ми представянето.

    А какво ще излезе накрая ли? Аз мисля, че това ще е един не просто голям, а огромен! Наивно е всичко това и явсно наистина става въпрос за пране на някакви реални пари.

    Не знам дали е достоверна информацията (вероятно да - ето малко работа за fakti-те да проучат въпроса), но българската държава е притежател на 213 519 BTC ;) Ти да видиш!
  • 10 criptoman

    3 3 Отговор
    За несведущите.Въпроса за цената на крипто валутите не е в техния брой ,а в блокчеин технологията.Цената им ще расте, докато банките не намерят начин да възприемат тази технология , ако не то те ще изчезнат в тоя си вид.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Johnnie

    0 0 Отговор
    Срещу 100 лв. изпращам един биткойн, след това ще си го умножите с копи пейст.