19 Октомври, 2017 21:12 2 206 20

Русия се интересува от българския пазар

  • бтпп-
  • владимир падалко-
  • русия-
  • българия-
  • бизнес

Руските компании се интересуват от българския пазар и искат да направят съвместни предприятия. Това заяви вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Владимир Падалко.

Той участва в Българо-руския инвестиционен форум, който е организиран от Българската търговско – промишлена палата (БТПП).

Над 100 представители на българския бизнес участваха в Българо - руския инвестиционен форум, който се провежда в сградата на Българската търговско - промишлена палата в София, съобщиха от БТПП.

На откриването бяха заместник - министърът на икономиката Александър Манолев, посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Нашите съвместни отношения са в подем, отбеляза Падалко. През миналата година в България почиваха над 500 000 руснаци, които похарчиха тук над $128 млн.. Радваме се на тази активност, защото към 3.5 млрд.евро са инвестирани в България от руски компании, начело, разбира се е „Лукойл”, а на второ място е „Газпром”, припомни Падалко. Сега работим с руските региони, а бъдещето на пазара ще зависи от това какъв достъп на потребителите осигуряваме до качествени стоки.

През първото полугодие на 2017 г. износът ни за Русия бележи увеличение от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

За същия период двустранният ни стокообмен с Русия се е увеличил с 35,4%, и възлиза на 1,8 млрд. щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„Въпреки позитивните данни за нарастването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 г., той не съответства на потенциала на двете държави“, каза Александър Манолев, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката. По думите му затова подобни събития са много важни като част от мерките за заздравяване на икономическите връзки и създаване на директни контакти между бизнеса от двете държави. Той отбеляза, че е много важна е и дейността на двете търговско промишлени палати в този процес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    15 26 Отговор
    Нямаме нужда от рашки боклуци, да продават в Пакистан
  • 2 Бесен Язовец

    29 13 Отговор
    Точно така ръка за ръка с Русия и към свтло бъдеше това ни е шанса ЕС се видя че са използвачи и експлататори и изобщо не ни се отрази членството на стандарта а напротив с тоя хайдук дето го потупват в Брюксел сме на дъното.Русия е нашия шанс за успех
  • 3 Скорпион29

    28 12 Отговор
    Всичко калпаво подържа САЩ и ЕС а всичко стойностно подържа Русия- закон божи
  • 4 юрист

    13 24 Отговор
    Aaaa- СЕГА ли решихте да търгувате с България, а? Защото, стъпвайки на бг. пазар, де юре и де факто стъпвате на ЕС ПАЗАР - НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ПАЗАР В СВЕТА, същият пазар, когото плюете, НЕНАВИЖДАТЕ И МРАЗИТЕ, наричайки ЕС държавите “еврогейски“ и “врагове на русия“? Значи- хем насочвате срещу нас ракети от Крим, хем искате ДА ТЪРГУВАТЕ С НАС, все едно никога не сте насочили ракети от Крим срещу нас? КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТЕ ВИЕ, руснаците, което е качествено и ще замени тв, лаптопа и черната и бялата ЗАПАДНА техника в домовете на българите, а? НИЩО- произвеждате технологически изостанали стоки! И понеже ни считате за ВРАГ, който едва ли не всеки момент ще ви нападне- да, считате,че малка неядрена България ще нападне военно държавата с най- голяма територия в света, и която е ядрена сила, ще е добре сега бг. бизнес да ви покаже един хубав български среден пръст- за да разберете, че търговията НЕ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА С ТЪРГОВСКИ СРЕДСТВА, А БИЗНЕС МЕЖДУ РАВНОПОСТАВЕНИ! НЯМА КАК ДА НИ ЗАПЛАШВАТЕ ДЪРЖАВАТА С РАКЕТИ, А ДА ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ ТЪРГОВИЯ С НАС! КРЪГОМ И МАРШ ОБРАТНО В НЕЗАЛЕЖНАЯ!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 юрист

    8 18 Отговор

    До коментар #5 от "Евгения":

    Не, руски мъжки троле- преди малко бях “почетена“ два пъти от съпруга ми, а ти лапай руските рубли за предателството си към България и си стой сам, като див саморасляк, затворен между 4те стени на панелката си....

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Бесен Язовец

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Само трябва да врътнат кранчето Руснаците и ще видиш ЕС на колене, какво произвежда ЕС бе цялото производство е в Китай и Индия за това което изреждаш ЕС единствено изнася пе....тия и нисък морал нищо др.

    Коментиран от #10, #17

  • 8 Пазарен Либерализатор

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Уважавам позицията ти към Русия и копейкаджиите, но моля без интимни откровения. Ще спра тук, за да не развалям вечерта ти.

    Коментиран от #11

  • 9 Скорпион29

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Антоан
    и Гошо си играят на семейни ха-ха хаХаха и се ,,оважават💃💗💃👎
  • 10 юрист

    8 15 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    На колене, ама друг път- каза тате:) Защо мислиш, че се създаде ДИВЕРФИКАЦИЯ на газовите ни връзки, а?:) СВЪРШИ ВЕЧЕ ТАЗИ- ДА ЗАПЛАШВАТЕ БЪЛГАРИЯ С ВРЪТВАНЕ НА РУСКОТО ГАЗОВО КРАНЧЕ! КРАЙ! И ТАЗИ РУСКА ЗАПЛАХА УТЕЧЕ В КАНАЛА!:D СЕГА НА ГАЗПРОМ ЩЕ МУ СЕ СТОРИ ТЕСЕН СВЕТА И ЩЕ НАМРАЗИ МНОГО БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА ВАДИ МЕТАНОВ ХИДРАТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АКВАТОРИЯ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА М. НОЕМВРИ 2017Г.- Т.Е. СЛЕД 20ТИНА ДНИ! Ако русия ти дължи някакви руски рубли за предателството ти спрямо България, бързай да си ги вземеш преди 20.11.2017г. , защото след 01.12.2017г. мнооого бързо може да се наложи газпром да си свива сърмите в ЕС и да отстъпи мястото си на БЪЛГАРИЯ! :)

    Коментиран от #12

  • 11 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Пазарен Либерализатор":

    ДИВЕРФИКАЦИЯ - т.е диверсиФИкация
  • 12 Бесен Язовец

    16 6 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Това беше само идея да се вади газ от морето бе кукундрел рошав ха-ха хаХаха

    Коментиран от #13, #14

  • 13 юрист

    7 14 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Идея, друг път, в началото на м. ноември започва да се вади ДИРЕКТНО МЕТАНОВ ХИДРАТ ОТ БГ. АКВАТОРИЯ:) До 01.12.2017г. на газпром ще му се стъжни, защото метановият хидрат се сочи за много добър заместител на природния газ;):):) Четои българската преса на 01.12. 2017г.!

    Коментиран от #15

  • 14 Бесен Язовец

    12 8 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Не ми бий минус бе стрино
  • 15 Бесен Язовец

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Стрино стрино мн.си зле нещо чела не до чела ама важното е да се изложиш
  • 16 antimediator

    7 13 Отговор
    Колкото сме по-далеч от тях , толкова по-добре за нас.
    Руснаците използват всеки повод и възможност за да създават агентура,лобита и т.н.
    Ако са искали да търгуват с нас до сега , кой ги е спрял ?!
    Те искат ЕС и България да са слаби и спрямо нас го правят по всевъзможни начини.
    Всички тук, които ги защитават или са платени или са болни мозъци !
    Полша само е спечелила от това ,че държи руснаците на разстояние !
  • 17 стоян георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    не забравяи атомните бомби.прикани ги да ни бомбандират.ти си патриот ,голем патриот!!!!
  • 18 Бай Благой

    4 2 Отговор
    Абе нали снакции има...какви инвестиции?
    По-добре да не инвестират...техните инвестиции ги знаем...както и съветската "братска" армия добре познаваме.
  • 19 Грую

    0 2 Отговор
    Забравихте годините, когато цялата хранително - вкусова промишленост изнасяше за нататък,а пък ние купувахме лади москвичи ама нови. Сега плюскаме храни пълни с консерванти, ходрогенирани мазнини и ГМО и караме западни "кошници" с безумно скъпи резервни части. Едно не сме забравили обаче: да оплюваме. Какво лошо има да търгуваме и да се правят съвместни предприятия с Русия, освен мнението на Европейската комисия. Това си е наш традиционен пазар, но бяхме изтласкани поради редица обективни и субективни обстоятелства от него, но той ще се върне малко по малко. Дето са рекли хората "Дето е текло пак ще тече" и "Няма нищо ново под Слънцето. всичко е добре забравено старо" .

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Грую":

    груичо,нищо не сме забравили.именно щото го помним не ни се четат глупости.продавахме на загуба ,купувахме по задължение руски боклуци и се научихме да правим боклуци щото там ги търсеха.русия ни изгони целенасочено от пазара си при първа възможност без по никакъв начин да сме били виновни.сега обаче се опитват да ни вкарат някаква вина през убавци като теб.след разпадането на ссср сме изнесли към русия около 100 млрд.долара.прочетели добре!!!!100 млрд долара от бедна българия са излетели към русия като им плащаме наи-скъпите горива в европа.те обратно в българия са вкарали около 10% от тези пари.тва ти как го наричаш?