Last news in Fakti

2 Януари, 2012 17:44 3 210 1

Американците с оръжие за Коледа

  • сащ-
  • оръжия

Рекорд по купуване на оръжия в САЩ

Американците изкупиха рекорден брой оръжия през последния месец на миналата година. Явно пушката или пистолетът са били доста предпочитан подарък за Коледа в САЩ.

Данни на ФБР показват, че дилърите на оръжие са поискали проверки за съдебното минало на 1.5 млн. техни клиенти. Около 500 000 от тях са заявени шест дни преди Коледа. Това са рекордни месечни стойности.

Само на 23 декември с оръжие са се снабдили 102 222 американци. Това е второто в историята на страната най-голямо пазаруване на оръжия за един ден, отбелязва „Дейли телеграф”. Най-голямото търсене е било ден след Деня на благодарността.

Забележете, че данните показват колко купувачи са проверени, а не колко са продадените оръжия. Всъщност, броят им може да е многократно по-голям.

Засиленото търсене на пистолет или пушка отразява страховете на американците от кражби, обири и други престъпления. Друго обяснение за иначе тревожната тенденция е, че хората очакват в скоро време правилата за покупка на оръжие да бъдат затегнати. Трета версия е свързаната с намаления брой полицаи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ха-ха!! Тове шега ли е или поръчкова статия?! От 16ти Декември се знае, че в Америка може и тази година да дойде военен режим и, че ЩЕ има затягане на режима с оръжията; Президента подписа закон, който променя конституцията, а тази статия е смешна дезиформация и омаловажаване на световно събитие. Поради тази причина американците са пощурели да купуват оръжие.