2 Ноември, 2017 09:43 2 624 8

САЩ с нови енергийни санкции срещу Русия

  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • енергетика
САЩ с нови енергийни санкции срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американски граждани и фирми вече няма да могат да си сътрудничат с руски компании в дълбоководни, арктически и шистови енергийни проекти. По този начин САЩ разширяват санкциите срещу Русия наложени в резултат на анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна. По този начин периметърът на санкции вече ще обхваща проекти не само вътре в Русия, но и такива зад граница.

Става дума за проекти, чиято реализация трябва да започне след 28 януари 2018 г. Под санкции попадат големи компании като „Газпром”, „Лукойл”, „Ростнефт”, „Газпромнефт”.

Поправките са по-скоро разяснителни и няма да засегнат дълбоководните проекти, коментира руският министър на енергетиката Александър Новак. Председателят на енергийната комисия в руската Дума Павел Завални определя новите санкции като нещо, което ще окаже временно затруднение и то по нови проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕЛЕША

    44 19 Отговор
    Защо Русия и останалата част от света не наложат санкции на Сащ за намесата им в Северна Корея,Виетнам,Либия,Сърбия,Сирия,Куба и т.н.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Бесен Язовец

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "КЕЛЕША":

    Щото тия US санкции са бош лав е така за пред обшественоста щото и без др.станаха за смях и със Крим,Сирия и С.К за да не стане по голям смехът са тия санкции
  • 3 ПУУУУ

    33 20 Отговор
    САЩ СА ХЕМ СМЕШНИ ХЕМ ЖАЛКИ ХЕМ БЕЗПОМОЩНИ СРЕЩУ РУСИЯ.КРАВАРИТЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ УНИЩОЖЕНИЕТО КЪМ КОЕТО СЕ СТРЕМЯТ-ДОЛУ МРЪСНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ-УБИИЦИ ФАЩ-ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ НАЙ ВЕЛИКА И ПОЧТЕНА НА СВЕТА.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ НО БЕЗ ЕВРО-ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ФАЩ
  • 4 Путин

    29 11 Отговор
    Вече се чудя в кой крачол да си го преместя!
  • 5 до КЕЛЕША

    23 31 Отговор

    До коментар #1 от "КЕЛЕША":

    Не се бой другарю ! Нашия велик вожд другаря Путя ще им покаже на ФАЩ че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави американците на колене !
    Венсеремос другари !
  • 6 стоян

    10 20 Отговор
    Очаквам вече КГБто начело с путин вече да проумее че с магаре к -ра си немогат да мерят щото още ще огладнеят
  • 7 ПИЧ

    11 8 Отговор
    Абе какво си игроете на санкций ! Пращайте ги при СССР- Рейгън ви показа как се прави !
  • 8 УЙЧО

    6 1 Отговор
    Какви санкции. РУСИЯ е целия свят-АТАКА