Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 18:43 3 278 0

iPhone 4S повлече акциите на Apple надолу

  • iphone 4s-
  • apple-
  • акции
iPhone 4S повлече акциите на Apple надолу - 1
Снимка: EPA/BGNES

С 1.2% поевтиняха акциите на Apple по време на днешната открита търговия на Nasdaq. Те спаднаха до 367.9 USD, след като вместо радикално новия iPhone 5 компанията представи iPhone 4S – усъвършенствана версия на миналогодишния модел iPhone 4.

Представянето не оправда напълно очакванията на инвеститорите. В началото на работния ден на 4 октомври акциите поскъпнаха до 378 USD. Веднага след новината, че вместо iPhone 5 ще бъде представен iPhone 4S, последва рязък спад до миналогодишното ниво – 354 USD. До края на работния ден във вторник акциите успяха да възвърнат голяма част от стойността си и търговията завърши при нива от 372.5 USD за акция. В началото на работния ден в сряда търговията започна при котировки 363-365 USD.

Динамиката в цените на акциите на Apple се дължи не само на отсъствието на iPhone 5. Очакваше се на пазара да бъдат представени новият iPad 3 и приложението за iPad за потребителите на Facebook.

Поевтиняването на акциите на Apple я измести от първото място на най-скъпата компания в света. Сега тази позиция се заема от нефтения гигант Exxon Mobil, чиято стойност възлиза на 353.5 млрд. USD. Цената на Apple е 345.34 USD.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА