25 Март, 2018 23:30 3 108 11

Всеки пети в Гърция не плаща данъци

  • гърция-
  • данъци-
  • неплатени-
  • евро-
  • данъкоплатци-
  • алексис ципрас

Ще бъдат предприети принудителни мерки в Гърция

Всеки пети в Гърция не плаща данъци - 1
Снимка: Shutterstock

Един на всеки петима в Гърция е с неплатени в срок данъци, а спрямо 700 хиляди данъкоплатци в близките дни ще бъдат предприети принудителни мерки като конфискации, съобщава гръцкото издание "Капитал".

През януари 80 на сто от четирите най-важни данъка в Гърция са били платени в срок, докато 20 на сто от данъците са останали неплатени. Данъкоплатците - физически и юридически лица, с просрочени задължения през януари са били над четири милиона, като техният броя е нараснал с 38 458 в сравнение с декември миналата година. На повече от един милион данъкоплатци, в това число и на такива с дългове от над 500 евро, са били наложени принудителни мерки, за да се издължат. Над 60 на сто пък са длъжниците, на които са били наложени конфискации.

Изчисленията на данъчните показват, че просрочените дългове в момента възлизат на 101 332 милиарда евро, от които 13,74 милиарда се оценяват като несъбираеми (става дума за починали, бедни и други такива данъкоплатци), съобщи БНТ.

На форум в Делфи в началото на месеца премиерът Алексис Ципрас обяви, че в близко бъдеще няма да има намаляване на данъците, като поясни, че подобни стъпки не могат да бъдат предприети, докато ефектът от тях заплашва да навреди на социалната система. По думите му намаляването на данъците не е панацея за проблемите на Гърция. Според Ципрас предварително условие за намаляване на данъците, е да се гарантира, че Гърция няма да се върне към прахосничество и корупция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 8 Отговор
    Е как така Ципрас няма да намали данъците,които са непосилни за редовия грък?Ами нали местните русофили в БГ/но НАЙ-ВЕЧЕ ЖИВУЩИТЕ В РУСИЯ,УМОПОМРАЧЕНИ ОТ МЕРАК ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПОЛИТ. НАСОЧЕНОСТ НА БЪЛГАРИЯ/ заявиха категорично,че ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРСКОТО ЕВРОЛИЗАЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО,ГРЪЦКОТО МИСЛИ И ОТСТОЯВА ПРАВАТА НА НАРОДА СИ?Може и аз да не съм ги разбрал правилно,или пък те да са искали да кажат нещо друго...пък са казали ТОЧНО ТОВА:)

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Иванов

    10 1 Отговор
    Разбира се, че Ципрас защитава свещенното право на всеки малак да не бачка, а да му бачкат, да пие и да троши чинии по таверните, а варварусите да му плащат сметките! Свобода или смърт!
  • 3 1821

    5 0 Отговор
    обаче нали знаеш как върви работата в гърция
    имаш ли, нямаш ли работа, щом имаш кола, къща,
    и стари да са, нищо от това,
    или просто живеш, трябва да платиш данъци
    от къде да ги намеря викаш, не ни пука отговарят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Gost

    7 0 Отговор
    То и тук немогат да си съберат данъчните данъците, ама взимат премии.
  • 6 К.К.

    5 0 Отговор
    101 332 милиарда€ с тези данъци ще покрият дълговете на половината свят.

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Понеже в България ромите плащат.

    Коментиран от #9

  • 8 Пълен цирк

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "К.К.":

    Ха ха хах
    Пишат простотии, пълнеж на новини да има
  • 9 ганьо Бай ганьо

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Повярвай ми гърците са по мързеливи и от ромите
  • 10 Един историк

    4 1 Отговор
    Винаги българите са били ратаи и слуги на гърците , в смесените селища .А в разделени гръцки и български села , гръцките са били по- богати .Чети чужди пътешественици из балканите и особено Евлия Челеби .А в същинска Гърция беднотията е била голяма, но гърците са си били горд и безстрашен народ Тяхното освободително въстание- Елефтерията- е продължило 7 години .- сравни с Априлското .Че даже и са се сбили помежду си и заедно и срещу турците .А ние сме взели от всичките си съседи , най - лошото !
  • 11 555

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Как ще мислят гръцките политици за народа си като дадоха на пенсионерите си само по 1600лв за великден а нашата велика тиква по цели 40 лв на бълг. пенсионери за наводненията в гърция дадоха на всеки засегнат по само 5000 евро а нашите управл по цели 320лв .... И така внимавайте да не станем като Гърците .. нали мършав кон.. така каза любимия ти вожд ,,премиера слънце ''