Last news in Fakti

6 Април, 2018 21:30 2 927 18

Финландия одобри „Северен поток-2“

  • северен поток 2-
  • одобрение-
  • финландия-
  • газопровод-
  • русия-
  • германия

Финландия иска да се гарантира грижата за околната среда

Финландия одобри „Северен поток-2“ - 1
Снимка: Shutterstock

Финландия одобри изграждането на участъка от газопровода „Северен поток-2", който преминава през изключителната икономическа зона на страната, съобщи правителството. Общата дължина на газопровода е около 1220 километра, от които 374 ще преминат през финландската зона.

Съгласието на правителството е условно. Това означава, че кандидатът трябва да изпълни условията, посочени в решението. Така например, в строителството трябва да се спази принципът на „грижа за предотвратяване и минимизиране на аварии и щети“, както и необходимостта да се вземат предвид особеностите на района на Балтийско море и други проекти в изключителната икономическа зона на Финландия.

„Северен поток-2“ включва две тръби с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно. Тръбите тръгват от брега на Русия, преминават през Балтийско море и стигат до Германия, в съседство със сегашния „Северен поток“.

По-рано разрешението за изграждането и използването на „Северен поток-2“ бе издадено от Берлин. Операторът на тръбопровода чака разрешение за изграждане от други страни - Русия, Швеция и Дания. Смята се, че това ще стане през следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    41 6 Отговор
    Малееееееее,госта пак ще ни разяснява как Русия ша фалира ,щото нямат пари за Турския и Северния паток 2 и как европа щяла да стане зависима от руския газ. А бе важното е България да стане независима от руския газ ...........................и зависима от американския,азербейджанския и катарски газ.Обаче ще сме солидарни с братята американци,нищо че ще е по скъпо .

    Пример : американските централи в БГ.

    Коментиран от #7

  • 2 Еее

    26 2 Отговор
    Какво ли ще кажат сега САЩ ?
  • 3 тъжно соросче

    27 3 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 4 Румяна Костова

    29 3 Отговор
    Мисля,че Украйна трябва да обяви траур.Но тези дни е заета с пиратство,отвличайки руски рибарски кораб в Азовско море.
  • 5 Оставка немедленно

    20 0 Отговор
    Бойко, сикаджия глупав, гледай какво правят държавите даже при санкции на Русия и гонения на дипломати. Хвъргай рапорта и се омитайте , гербеджийски боклуци, некадърници, родоотстъпници и предатели. Едно ЕРП не можете да оправите , камо ли хъбове, газове, електроцентрали.
  • 6 дебил бг

    15 1 Отговор
    Честито на печелившите а на 80% дебили един по голям......
  • 7 гост

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Малееее , голяма радост , голямо нещо !! И що да попитам или нема нужда ?? Финландия била дала ! Ами Швеция и Дания кога ша дадат !!! Ами и да дадат кога и с КАКВО ще слагат тръбите , дето са ТРИ ПЪТИ повече от "турския паток" , дето три години го правят и още не му се види края ?? Ами най-важното , кога и кой ще направи тръби в ГЕРМАНИЯ , дето да ПРИЕМАТ тоя газ , щото даже още проекти за това няма , а ??!! А след 6-8 години минимум както се очертава кой гарантира , че тоя газ някой ще го купи ??!! Изобщо толкоз КОЙ , КОГА , КАКВО , ама важното е да се "радваме" сега , а , най-вече за копейките !!! А пък и след 4,8 млд ДОЛАРА глобичка , акцийки почваме да залагаме !!
    Руският експортьор на газ „Газпром“ е резервирал цялата парична сума за глобата, предвидена от Стокхолмския арбитражен съд по иска на украинската компания „Нафтогаз“, касаеща договора за транзит. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на отчета на компанията.

    Отбелязва се, че балансът на руската газова компания в частта „глоби, санкции, неустойки за нарушения по условията на договорите“ посочената парична сума е 272,943 млрд. рубли, което е равно на 4,74 млрд. долара по курса на валутата към края на миналата 2017 г. Тази сума съответства почти напълно на решението, обявено от съда по спора с „Нафтогаз“.

    „Газпром“ е заложил пред GLAS Trustees Limited акции на компанията оператор на проекта „Северен поток 2“ - Nord Stream 2 AG хо задължения на оператора за сума от почти 90 млрд. рубл

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 вуйчо Ваньо

    16 3 Отговор
    За южен поток не може, а северен поток два пъти може. Леле колко са лицемерни и алчни боклуци, когато става въпрос да си греят дебелите задници няма санкции няма нищо. Изобщо не трябваше да се спира южен поток, но за това се иска доста смелост.
    Германия и скандинавците искат всичката газ да е при тях, а останалите да духат супата.

    Коментиран от #10

  • 10 От комендатурата

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "вуйчо Ваньо":

    Останалите да купуват от тях..
  • 11 Трол

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Мислиш ли,че някой ти прочете глупостите? По умен си от немците, браво! Тичкай сега до личния за направление!

    Коментиран от #13, #14

  • 12 костов в затвора

    4 0 Отговор
    Интересно , рядко влизам тук но сега направо ме изумихте с "гимнатиката " . Искам да подкрепя + не се получава (просто изчезва) а - стой и против може да се гласува. Може би за 5-ти път влизам тук . Това практика ли е ?
  • 13 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Ами явно ти си от тия дето са прочели , а ??!! А за другите 1500 какво , да не ви звездите да ти говорят или "Говорить Москва " ,а ??!! Най-вероятно !
  • 14 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Аааа , забравих , чакай скоро още "добри" новини !!! Вече тръгна следващия ар итраж , а ЕК отрече официално да е приключило антимонополното разследване срещу Газпром , съответно и санкциите по него !! Май скоро не за потоци , ами за спасяване на кожите ще трябва да мислят някои "умници" !!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    И каква стана с'я?! Няма да има Южен поток през България, но ще има Северен поток 2 през Финландия и Германия!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Овен

    1 0 Отговор
    Ще има Турски поток ще има Северен поток 2 а за тъпия Ганю ще има един южен голям гущер с едно око без уши с две гуши хахахаааа...малоумните дебили от ГРОБ продадоха българските интереси белене и южен поток отидоха в Турция защото тя си гледа интереса а не като нашите продажни управници.