Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2018 18:20 3 333 24

„Северен поток 2“ е невъзможен без Украйна

  • ангела меркел-
  • германия-
  • украйна-
  • северен поток 2-
  • русия-
  • транзит-
  • газ

Меркел застана твърдо зад Киев

„Северен поток 2“ е невъзможен без Украйна - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че газовият проект „Северен поток 2“ не може да се осъществи, ако няма яснота за ролята на Украйна като транзитен маршрут, предаде „Ройтерс“.

Проектът за доставка на газ от Русия за Германия минава през Балтийско море. Той ще удвои капацитета на съществуващия „Северен поток“ с 55 милиарда кубически метра годишно.

Страните от Източна Европа и Прибалтика се притесняват, че тръбопровода ще увеличи зависимостите от руския газ и ще подкопае ролята на Украйна като транзитен маршрут.

Това осигурява важни доходи на страната, която стана епицентър на гражданска война. Само от транзит през 2018 година Украйна ще спечели 3 милиарда евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хайде пак

    6 13 Отговор
    И тоА пАток утече балалайкаджии ниедни! Хахаха

    Коментиран от #20

  • 3 а не така

    47 6 Отговор
    Защо на нас ни спряха транзита и "Южен потрок", а сега са се загрижили какво ще получава Украйна? Тя не е в ЕС! Пак ли двойни стандарти?

    Коментиран от #4, #5, #7, #18

  • 4 ЩОТ БЪРЗО СИ СВАЛИХМЕ

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "а не така":

    ГАЩИТЕЕЕЕЕЕЕ ЗАТУЙ.?;,??
  • 5 Борис

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "а не така":

    А имало ли е момент да няма двойни и тройни стандарти?
  • 6 Алооо Невалидните

    6 25 Отговор
    Кво стана бе путиноиди кривогледи и без 1 (една) мозъчна клетка. Късъхте ризи, че гоненето на дипломати било нищо. Меркел била подписала за СП2. Къде бе пъдпъдъци нещастни. На вожда ви, кремълския запъртък росспуткин, кой отде мине и му зашие един зад врата. Довечера дежурни, чакате ракетите в Дамаск.
  • 7 Рубладжийче

    10 20 Отговор

    До коментар #3 от "а не така":

    Южен поток беше най голямата корупционна схема след тази на АЕЦ Белене, товарищ руски джендър. Без да е прокаран е метър газопровод България плати над 200 000 000 лева, които потънаха в нечии джобове.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Рубладжийче":

    Е и Русия ли е наредила да се правят тези корупционни схеми, или си е чисто наша работа това. Едва ли и от Вашингтон са наредили да се подпишат не изгодните договори с тецовете. Проблема е в нашите политици и най-вече в нас че ги търпим.

    Коментиран от #15

  • 9 стоян

    6 16 Отговор
    Путин да продължава с имперската си политика спрямо Украйна докато фалират Русия
  • 10 Духчо

    12 3 Отговор
    Таз Меркел е бита карта вече, не я слушайте.
  • 11 патриотъ

    20 4 Отговор
    Това са празни приказки и дрън-дрън!Договора за Северен поток-2 вече е подписан и руснаците елиминираха Украина като транзитьор.Тяхната роля за транзит приключва след една година и тръбите им остават само за отпадък.Договора им за вътрешна употреба го прекратиха миналия месец и той никога няма да бъде подновен.Така че,не се радвайте толкова,соросоидиоти,да не наакате гащите,че гледам нещо много се оживихте.Радвате се,че ББ изтърва Южен поток,нещастници и предатели!А това,че България е обречена да няма газ,това дано ви успокоява и радва!Или чакате от Катар капиталистическа газ?Много има да чакате и ако някой се смили над нас,тя ще е на тройни цени.А още по-добре да ни докарат американски шистов газ на четворни цени?Логиката ви е страхотна,нямам думи!Идиотизма ви е висша форма умножен на числото пи!

    Коментиран от #12, #17, #19

  • 12 Знаещ

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "патриотъ":

    Руски патриот, единственото елиминирано е чувството ти за национална принадлежност.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Всъщност искаше да кажеш идиот , а не патриот нали , просто лапсус от бързане , разбираемо !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    А не бе , тя Русията "чиста и свята" кога е чувала за корупция даже , раииш !!!!! Никога такова нещо там не е имало , нито даже е държавна политика по простата причина , че е единствения им начин да пробият някъде , щото по всички нормални начини са тотално НЕКОНКУРЕНТНИ !!!!! И такива ще си останат , за най-голямо съжаление на всички лузъри тук , които си въобразяват , че така оправдават собствената си неспособност да се справят със конкуренцията в свят където "партийни поръчения" просто не вървят !!!
  • 16 патриотъ

    4 1 Отговор
    Гост,по добре не се опитвай да измътиш нещо смислено с простата си глава,защото нямаш капацитет за това.Ти дали сам разбираш какво пишеш или си научен само да плюваш?Устата е дадена на човек да говори,а не да сере от нея,както е в твоя случай!По добре не се напъвай да показваш интелект,защото и отзад може да ти текне!
  • 17 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "патриотъ":

    Я пак какво било подписано и кой бил "елиминиран " ????!!!! Хахахаха , кой си мислиш , че лъжеш , бе "експерта" , хахаха !!! Единствения елиминиран е Газпром , а акциите на любимия ти поток са ЗАЛОЖЕНИ за кредитче за да платим глобичките и то старите , а новите дето предстоят с какво ще ги плащаме и батя няма идея , Малеев , мале !!!!!
  • 18 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "а не така":

    Никой не се е "загрижил" за Украйна , а само за собствените си интереси , льольовци такива ! Няма ли да ви влезе в празните глави , че никоя държава от Централна Европа , че даже и Италия няма да се откаже от ТРИ ПЪТИ по-късно и по-евтин и ГОТОВ път за кефа на батя , а в Германия кой да купи 55 млд кубика просто НЯМА !!! Даже 15 отгоре няма кой да купи !!!
  • 19 Румяна Костова

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "патриотъ":

    Северен поток ще има,вложени са вече доста пари.Но възможно е да замажат гладните очи на Порошенко с някакви мижави количества газ,които да преминават през Украйна.Но печалбата им в никакъв случай няма да бъде 2 милиарда долара за транзит.От къде на къде Русия ще трябва да издържа Украйна?

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Ай сиктир бе

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хайде пак":

    Стопли се времето и баба реши, че не и трябва газ. Иде зима и ще обърне палачинката. Това си е чисто трупане на точки и топане на топката от страна на бабка за пред перчема. Договорите с лилипута си стоят, а газ за нас....ем ще видим може и да има може и да няма.
  • 21 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Въпроса е не дали ще го има , а кой ще го ПОЛЗВА !!!!! Да ми покажеш поне един ДЪЛГОСРОЧЕН договор (по любимия начин на газпромовци) за някакъв поток ?? А че някакви олигофрени решили да закопаят едни пари , това си е лично техен проблем и никой няма да им налива акъл !!!
  • 22 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    А пък за Порошенко съвсем недей да мислиш , той отдавна обяви търг за тръбите и всички големи централноевропейски фирми са в списъка за септември октомври !!!! После ще ми е МНОГО интересно как ще ги накараш тия фирми да пренасят собствения си закупен газ по чужди тръби , а не по собствените им !!!! Та мижавите количества ще са на едни други места !!!!
  • 23 гоол

    5 2 Отговор
    Схемата на САЩ и бабата е винаги една и съща.Започва със смяна на режима на управление с подкупен такъв и разграбват ресурсите на държавата . Унищожават икономиката и инфраструктурата.После ти дават кредити ,с които да плащаш на техни фирми за възстановяване .
  • 24 ники

    4 4 Отговор
    Няма Украйна. Това е просто територия, на която живеят Поляци и Руснаци. Тя е плод на неуспешният опит да слеят тези два мразещи се народа в една държава.