14 Юни, 2018 23:00 3 279 3

Великобритания няма да слага бариери за тези професии

  • лекари-
  • медицински сестри-
  • великобритания

Великобритания ще улесни достъпа на медицински персонал до трудовия си пазар, съобщават британските медии.

Тази стъпка се предприема, за да се намали недостига на медицински персонал за работа в здравеопазването на Острова.

Министри от кабинета, начело с премиера са съгласни с промяната на визовите правила. Изваждането на медицинския персонал от квотата за работни визи ще улесни достъпа на други квалифицирани кадри.

В дългосрочен план Великобритания планира да увеличи бройката на лекарите и медицинските сестри чрез обучение на кадри в страната.

От облекчения режим ще се възползват и страни извън ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шматка

    12 0 Отговор
    Всеки иска да е Вожд
    Никой не ще да е индианец
    Лоша работа
  • 2 мухата сс

    10 1 Отговор
    и там никой не ще да е доктор,сестра,санитар и да слугува на простолюдието денем и нощем.хората стават даскали работят половин година по 5 часа по 30 минути и им вдигат заплатите през 3 месеца всяка година.
  • 3 Суйо

    11 1 Отговор
    Няма смисъл наш доктор да се вдигне със семейството си да отиде да лекува на острова. Лекарите в България поддържат висок стандарт на живот, само с диплома (не с качества).