Last news in Fakti

28 Юни, 2018 14:32 1 551 2

Apple и Samsung уредиха спор за патент

  • apple-
  • samsung-
  • патент-
  • спор

Двете компании са конкуренти на пазара на смартфони

Apple и Samsung уредиха спор за патент - 1

Американската компания Apple Inc. и южнокорейската Samsung Electronics Co. уредиха дългогодишния си спор. Той е свързан с дизайна на телефона на Samsung. От Apple се оплакаха, че южнокорейският нарушава патентното право, уточнява АП.

Условията на постигнатото споразумение не бяха разкрити. Двете компании подадоха известие в Калифорнийския федерален съд. В документа се уточнява, че компаниите са стигнали до решение и са се съгласили да изтеглят повдигнатите обвинения, което означава, че те вече не могат да повдигат други жалби по същите твърдения.

От Apple Inc. отказаха коментар.

Apple и Samsung са конкуренти на пазара на смартфони. Разрешаването на спора между двете компании ще окаже влияние на патентното право в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    Браво ама ще почнат нови 😁
  • 2 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    Патентни спорове ще има винаги между тях