Last news in Fakti

2 Август, 2018 19:55 3 364 23

Рекорд! Apple стана първата компания с пазарна оценка от над $1 трилион

  • епъл-
  • apple-
  • стив джобс-
  • уолстрийт

Историята на концерна започва в гараж през 1976 година, като негов съосновател е Стив Джобс

Рекорд! Apple стана първата компания с пазарна оценка от над $1 трилион - 1
Снимки: БТА/АР

Американският технологичен гигант Apple стана първата компания, листвана в САЩ, която достигна историческия праг от 1 трилион долара пазарна капитализация, предаде CNN.

Apple, която революционализира света на компютрите със своите устройства, премина символичната граница в ранната търговия на Уолстрийт, когато акциите й достигнаха цена от 207,05 долара за акция.

Котировките скочиха с 2,8 на сто в днешната сесия, увеличавайки печалбите на компанията до около 9 на сто спрямо вторник, когато тя публикува тримесечни резултати, надхвърлящи очакванията и обяви обратно изкупуване на собствени акции на стойност 20 млрд. долара.

Рекорд! Apple стана първата компания с пазарна оценка от над <p> трилион

Историята на концерна започва в гараж през 1976 година, като негов съосновател е Стив Джобс.

Сега приходите му надминават брутния вътрешен продукт на страни като Португалия и Нова Зеландия. Междувременно компанията измени коренно начина, по който потребителите комуникират и работят.

Откакто бяха пуснати на борсата през 1980 година, акциите на Apple скочиха над 50 000 процента.

Рекорд! Apple стана първата компания с пазарна оценка от над <p> трилион


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брокер

    17 16 Отговор
    Балони.

    Коментиран от #3

  • 2 Санкция

    25 16 Отговор
    Интересно, при положение, че вчера отстъпиха второто място по продажби на Huawei. А отделно, че почти всички компоненти са произведени от самсунг. Как така се получава, че им се повишава стойността. Явно в сащ е така- колкото повече губиш, толкова по-богат ставаш. Пример за това е тесла, която е със загуба от 750 мил $ за второто тримесечие на годината.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 СссереМ

    19 20 Отговор

    До коментар #1 от "брокер":

    Много дърт балон бре от 80-та,сигурно е по стар и от тебе тоя балон.
  • 4 СссереМ

    15 34 Отговор

    До коментар #2 от "Санкция":

    Самсунг и останалите ментарлаци крадат технологии от епъл,говориш пълни глупости,ама гроздето е кисело кат нямаш кинти за айфон и айтаб.

    Коментиран от #11

  • 5 гост

    18 8 Отговор

    До коментар #2 от "Санкция":

    Като четеш , чети до край , щото иначе ставаш за смях пред публиката !!! Китайците ги минаха по БРОЙ продажби и то САМО на смартфони !! Нали не си въобразяваш , че Епъл продава само смартфони , а да не говорим за продажби като СТОЙНОСТ !!! Достатъчно е да погледнеш цифричките за ПРИХОДИ и за ПЕЧАЛБА и ще ти се изяснят нещата !!
  • 6 гост

    18 18 Отговор
    Също така да припомним , че 1 трилион е мнооого обезпокоително близо до 1,2 трилиона !!! А за който не знае това е размера на "икономиката" на цялата Руската "федерация" , както явно викат в Раша на окупираните "територии" !!!

    Коментиран от #9

  • 7 до гост

    17 8 Отговор
    една новина че Сармат или Сатана лети към централата на Епъл, ще снижи цената до боята с която е боядисана ракетата.... (дори новината да е че стрелят с прашка, ефекта ще е същия, обратното ще е просто смешен епълски рекламен виц)всичко е относително и имагинерно особено в американската лотария. едно нещо струва толкова колкото дадат за него! има ли кой да извади 1 трлн за да я купи тая смешна фирма? няма и за 80 процента от борсовите фирми няма.... така че схемата понци все още върви. думата икономическа криза се появява на бял свят след като се ражда юдейската схема ню йоркската фондова борса.

    Коментиран от #13

  • 8 до гост

    18 7 Отговор
    що стойността е реална и и е колкото руската икономика, предлагам епъл да завладее половината свят, да спре войната в Сирия, да изхрани 140 млн души и да захранва половин европа с нефт и газ, освен това ако може да стане и най големия износител на зърно... предполагам че могат само да се обадят по телефона и да се извинят и да поискат прошка преди Булавата да е думнала централата им...
  • 9 Иванов

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Добър коментар. Сега ще се захапят отзад, че си продадоха йотафона( или идиотафона) на китайците. А можеха да си оправят икономиката с него. Ех, мечти!
  • 10 Я виж

    13 4 Отговор
    А с тези акции и 5 трлн. да имаш все тая.Пример фейса дето за часове им се изтриха 100 млрд.То е все едно да си играеш с елка +колкото искаш.Ако другото тримесечие излязат негативи може и да загубят 300 млрд. за часове,така че с тези акции богати стават само тези които продават мечти.А колко има в касата на ябълката това е инт. ,твърдата валута която не може да се изпари.

    Коментиран от #12

  • 11 Софиянеца

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    На село още ли се кефите на Айфон?
  • 12 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Я виж":

    Oчaĸвa ce днec Аррlе дa нaпpaви пyбличeн oтчeтa cи зa пъpвoтo тpимeceчиe нa 2017 г. И дoĸaтo фeнoвeтe нa пpoдyĸтитe oт Kyпepтинo щe тъpcят инфopмaция oтнocнo cлeдвaщия іРhоnе и дaли тoй щe ce ĸaзвa іРhоnе 8, 10 или Х, Wаll Ѕtrееt щe нacoчвaт внимaниeтo cи дpyгaдe. Cъвceм вepoятнo e в oтчeтa нa Аррlе дa пишe, чe зa пъpви път ĸoмпaниятa пpитeжaвa в бpoй нaд 250 милиapдa дoлapa, пишe СNN. Фиpмaтa дъpжeшe в ĸeш (т.e. paзпoлaгaeми cpeдcтвa) мaлĸo нaд 240 милиapдa дoлapa ĸъм ĸpaя нa дeĸeмвpи 2016 г. !!!! И това е към март 2017 !!!!! Колко държави имат кеш 250 милиарда ??? Аз се сещам една дето със сигурност НЯМА , хахаах !!!
  • 13 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "до гост":

    Ееееех , защо трябва да сме толкова елементарни и предсказуеми ?? Кога ще ни светне , че сатани и не знам какви си други летят само в собствените ви празни кратуни ?? И за какво Епъл е длъжен да наказва 130-140 000 служители , на които осигурява доход от 150-200 000 долара годишно , защото "матушката" е решила да изтезава своите 140 милиона "поданици" с доходи от 1500-2000 годишно ??? И какво му пука на Епъл за "най-големия" износител на пшеница , който от цялата хамалогия изкарва има няма 2-3 милиарда , колкото Епъл изкарва на седмица ?? Известно ли ти е , че само с кеша от 250 милиарда могат да изкупят реколтите на Русия за 50 години напред ?? Или износа и на газ и петрол за 10-15 години напред ?? Кога ще вденете , че със суровини се изкарват пари за семки в 21 век ??

    Коментиран от #14

  • 14 Бау

    11 10 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Мило дете.

    В близките години,такива като теб,ще разберат следното:
    Парите нищо не струват,защото не стават за ядене!

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Бау":

    Оооо , нима ?? И сигурно "яденето" ще ми го осигури "великая и могучая" , дето едвам изхранва собствените си "поданници" , срещу дребните 60-70% от доходите им или това което прилича на доходи по-скоро ?? Поинтересувай се каква част от световното производство държи "най-големия" ти износител и кои зърнени култури са най-продавани ! Ще бъдеш неприятно изненадан !!

    Коментиран от #19

  • 16 Питам

    2 3 Отговор
    Защо основателя мултимилиардер Стив Джобс , Господ си го прибра рано-рано ?
  • 17 Казанджия

    5 1 Отговор
    Новината е добра ! Вече пия седма ракия .
  • 18 Alfa Romeo 156 TI

    5 0 Отговор
    Не ги мислете акциите на Apple. Ще паднат когато ТРЯБВА и от това ще спечели, който ТРЯБВА. Той и Бъфет за 30г. не е купил 1 технологична акция, защото не ги разбирал, ма преди 3-4г. така изведнъж взе да ги разбира и купи няколко десетки милиона на безумно висока цена, ама ей го пак е изкарал!
  • 19 Бау

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Плиткоумно и първосигнално коментираш мнението ми през призмата на политиката!
    Както е да е,като му дойде времето ще разбереш какво казах...

    Коментиран от #21

  • 20 да си кажем истината

    3 6 Отговор
    UNIX направи революция в света на компютрите, Apple просто продават шарени надценени боклуци на кифли, за да има с какво да се надуват като отидат на кафе да кудкудякат с другите кокошки.
  • 21 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бау":

    Оооо , а ти отново даваш "дълбокоумно" и "второсигнално" мнение през призмата на дървения философ !! Дори любимеца ти Маркс е казал , че народи които не използват пълно разделение на труда се намират в първобитен етап от развитието си !! Именно защото в бъдеще се очаква недостиг на храни , точно богатите и развитите ще са тези които НАЙ-МАЛКО ще пострадат и ще разберат за това , а такива като" най-големия" ти износител ще затънат още по-дълбоко в блатото !!! Едни умни хора са казали , където е текло , пак ще тече , а където е капало , може и да пресъхне , капиш философе !!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Емил

    0 0 Отговор
    Поредното доказателство, че парите в света са много повече от акъла на хората! Отдавна се произвежда много повече отколкото може да се консумира, а тъпата схема за свръхконсумация, стимулираща производството и помпеща паричната маса в обръщение, скоро няма да отпадне!