Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 10:59 2 276 1

„Мудис“ заплаши 114 банки в Европа

  • мудис-
  • банки-
  • европа-
  • moody`s

Кризата в Еврозоната е на път на удари и рейтингите на 114 банки на Стария континент, предупредиха от международната рейтингова агенция Мудис.

Стъпката е очаквана след като преди седмици беше преразгледана оценката на водещи държави от Еврозоната.

Сред гигантите в банковия сектор, чийто рейтинг скоро може да бъде понижен, са германските Дойче банк и Комерцбанк, британските Роял банк ъф Скотланд и HSBC, холандската ING, испанската Сантандер и италианската Уникредит.

Италия е най-заплашена, защото влиза в списъка с 24 банки. След нея се нареждат Испания с 21, Франция с 10, Великобритания с 9, Австрия с 8, Дания с 8, Германия със 7, Португалия и Холандия с 6. В дъното на класацията са Швеция с 5, Словения - 4, Швейцария - 2 и във Финландия, Норвегия, Белгия и Люксембург с по една.

Преди два дни „Мудис“ понижи кредитния рейтинг на шест държави от Еврозоната – Малта, Италия, Испания, Португалия, Словакия и Словения. От агенцията тогава предупредиха, че перспективата по кредитните рейтинги на Австрия, Великобритания и Франция е ревизирана до негативна, заради невъзможността на водещите икономики в Еврозоната да изработят бързо ясен механизъм за справяне с дълговата криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некой си

    2 0 Отговор
    Та тъй де да видим кога некой ще им дръпне въжето на тея агенцийки по кредитен рейтинг щот май освен да влошават положението никво друго въздействие немат.Или пък незнайш ли може да са в услуга на интересите на некой близко източна държавица,ама в никакъв случай арабска.Света е видял и нема да виде друг такъв народ освен един единствен който иска да господства над всичко и дотолкова нагло,че дори и над Господ иска да господства.И тъй нека да видим още колко ще продължи шоуто,че току виж на некой държави не им издържат нервите и акъла и трета световна война в кърпа ще ни е вързана.