1 Юли, 2018 12:44 2 172 11

Обявиха новите цени на тока и парното

  • цена-
  • ток-
  • парно

Средното покачване на цената на електрическата енергия за потребителите на регулирания пазар за новия ценови период, започващ от днес, е с 2,03%. За ЧЕЗ цената се повишава с 1,75%, за ЕВН повишението е с 1,82%, а за "Енерго ПРО" повишението на цената на електроенергията е с 2,78%.

Това каза пред журналисти Иван Иванов - председател на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ след нейно закрито заседание. Той обясни, че КЕВР е приела днес решение за цената на електрическата енергия и на топлинната енергия за новия ценови период, който започва от 1 юли 2018 г. и завършва на 30 юни 2019 г., съобщи novini.bg

По отношение на цената на топлинната енергия, с отчитане на рязкото повишение на цената на природния газ, поради повишение на цената на суровия петрол, и след като КЕВР успя да намали поисканите от Булгарз 18,5% на 10,85%, и като се има предвид, че газът формира 60-70 % от цената на топлинната енергия, комисията определи следните цени:

Средното повишение на цената на топлинната енергия е 7,33%. За Топлофикация-София повишението е 7,46%. За ЕВН България Топлофикация – Пловдив повишението е 0,94%. За Веолия Енерджи Варна повишението е 4,89%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    22 2 Отговор
    Дадоха скромно увеличение на пенсиите а скока на цените превишава многократно това което ще получат...Който и да изберем все същото ще бъде!

    Коментиран от #9

  • 2 Главата не е за украса

    22 2 Отговор
    Ето го повода да изритаме текущите крадци. Това трябва да прелее чашата на търпение. Докога ще ни бъркат в джоба и ще ни крадат тези милионери, и милиардери ???

    Коментиран от #3

  • 3 Да да

    11 14 Отговор

    До коментар #2 от "Главата не е за украса":

    И аз мисля че е време да изритаме крадците от БСП и ДПС! Не само да ги изритаме ,ами и в затвора да влязат! Р.Овч, Курнелия,Стани/да седна/шев , любимата му дЖурналистка, Ореховски, Прасеевски ,ДоосранДоган, Лютиф Мецан и другите знайни и незнайни грабители на България!

    Коментиран от #7

  • 4 арджентата

    12 0 Отговор
    Е, поне управляващите ще си купят нови мерцедеси и джипове с мнооооого екстри... А народът - да го ...
  • 5 Bahti

    13 0 Отговор
    Пазете се от Гневът на Кротките. Нима има какво да Изгубим?
  • 6 факт

    12 1 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И БСП
  • 7 Кратун

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Включи и техните деца от гроб.тиквата и компания.
  • 8 Подуенска мома

    12 0 Отговор
    Ха честито!!! На практика доходите за повечато българи почти не мърдат, ама всичко друго скача! От години ненужния статистически институт отчита нереална инфлация, а понякога представете си и дефлация!! От къде черпят данни остава пълна загадка???!!! А КЕВР заедно с всички отбор лежачи да отиват на боклука- няма нужда от тях!!!
  • 9 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Проклета работа, проклета дър...работа
  • 10 Дядо Йоцо

    13 0 Отговор
    За последната година цената на газта скочи веднъж с 30% и днес с 10 %.
    Токът с над 10 %
    Парното с около 20 %.
    Правителството ни обяснява, че живеем все по-добре.
    Европредседателството било минало супер яко-да де ама какво от това ,като джобът ни отънява...
    Ааааа забравих да поздравя пенсионерите с ОГРОМНОТО увеличение на пенсиите 3.8 %
  • 11 Морук

    3 0 Отговор
    Румънците намалят,най Ганю увеличава,ердо и Путин пак печелят,баси