20 Февруари, 2012 11:56 1 242 0

БФБ продължава да се лута в търсене на посока

  • бфб-
  • борса-
  • българска фондова борса-
  • пазари-
  • капитал-
  • стоки

Международните капиталови и стокови пазари продължават с движението си нагоре, което започна още от края на миналата година, докато БФБ продължава да се лута в търсене на посока. И днес борсовите обороти и инвеститорската активност са на санитарния минимум, а борсовите индекси отчитат несъществени изменения, съобщават от Финансовия портал на БНР.

Най-голям оборот регистрират акциите на ИК Галата, които поевтиняват с 4% до 1.20 лева за брой, следвани от Еларг фонд за земеделска земя, които поскъпват с 0.4% до 1.21 лева за брой/

Акциите на Софарма Трейдинг леко се обезценяват до 1.77 лева за брой, а тези на ЦКБ поскъпват при скромни за позицията обеми с почти 1%.

По-сериозни спадове се наблюдават при акциите на едно от най-новите публични дружества Арома козметикс, което губи 7.6% от пазарната си оценка. Същото важи и за един от сините чипове – Каолин АД, чиято капитализация се понижава с 4% при последна сделка за акция на ниво от 2.13 лева.

На пазара на компенсаторки не се случва нищо интересно, като регистрираме сделки само с поименни компенсационни бонове за земеделска земя, чиято цена остава в подножието на съпротивата от 32 стотинки за лев номинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА