23 Август, 2018 20:10 2 173 5

През "Борика" ще стават всички плащания на тол таксите и електронните винетки

  • тол такси-
  • електронни винетки

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за обслужване на картови плащания на такси за ползване на републиканската пътна мрежа, наредени чрез виртуално терминално устройство ПОС или чрез терминални устройства ПОС и изграждане на интерфейсна връзка (host to host).

По този начин се осигурява свързване на изчислителната система (host-system), обслужваща ПОС устройствата на АПИ и изчислителната система на БОРИКА за обслужване на плащания с платежни карти на територията на България.

Процедурата е по договаряне без предварително обявление по ЗОП - чл.18 ал.1 т. 8, тъй като поръчката може да се реализира само от „Борика“ АД, въз основа на изключителните права на дружеството, съгласно издаден от БНБ лиценз.

Индикативната стойност на поръчката е 7,2 млн. лв. без ДДС и е за срок от 3 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    16 8 Отговор
    Защо си мислят че хората им вярват. Пак ще напълнят гушата на свой човек. От тая борика КОЛКО хора имат карти или трябва да си вадят по принуда.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    90 % от картите в България се обслужват от БОРИКА. Другите 10% са чужди карти! БОРИКА е оператор, а не карта и работи с ВИЗА всички версии и Мастер. Покрива и индивидуални карти на банките, за Американ и Маестро не съм сигурен. Иначе казано, всеки е с карта от БОРИКА!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    И с Маестро работи.
  • 5 ххб

    1 0 Отговор
    Комунизъм . Едно време така беше. Само един завод за еди какво си и толкова.