8 Септември, 2018 16:15 34 552 108

Горивата подгониха рекордни цени

  • горива-
  • дизел
Горивата подгониха рекордни цени - 1

Дизелът и бензинът поскъпват лавинообразно, в момента цените са най-високи от три години насам.

Според различните статистики българинът пътува повече, а в големите градове задръстванията са ежедневие. Но за сметка на това плащаме най-скъпия дизел от три години насам.В момента средната му цена е 2,30 лв. за литър. В сравнение с миналото лято, цената на горивото е с 0,31 лв. по-висока, а най-ниското й ниво е било през февруари 2016 г. – 1,72 лв./л. Това показват данните на специализираната платформа Fuelo.net, цитирани от “Труд”.

На места в страната цената на дизела достига 2,40 лв, пише dnes.bg.

Бензинът A-95 пък не е спирал да поскъпва от април насам, като цената е на най-високото ниво от над три години – 2,27 лв. за литър.

Пропан-бутанът се търгува по 1,04 лв. за литър, като най-високата му цена е била през декември 2017 г. – 1,06 лв. за литър. При метана се забелязва тенденция за намаление в цената, като горивото е поевтиняло с 0,25 лв. (-15%) за последните три години. Най-ниската му стойност е отчетена през декември 2016 г. – 1,19 лв., а сега се търгува по 1,33 лв. за кг.

Според класацията на платформата, в началото на септември горивата са най-евтини в Русе със средни цени 2,23 лв. за литър бензин, 2,25 лв. за дизел и и 0,99 лв. за пропан-бутан. На второ място е Хасково с 2,23 лв. за литър бензин, 2,25 лв. за дизел и 1,01 лв. за пропан-бутан. Следват Пловдив, Добрич и Ямбол, а София се намира на 11-то място по цени.

Столичани плащат 2,27 лв. за литър дизел, 2,25 лв. за бензин и 1,03 лв. за пропан-бутан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазут

    126 4 Отговор
    Златев иска Борисов да му иде на проверка... А Борисов му вика "Моля ти се недей"...
  • 2 Мизирабъл

    300 23 Отговор
    Така е в Кенефистан, държавата на мутрите. Навсякъде медиите гърмят че цената на петрола се срива, тук ни правят на маймуни и цените растат ! Гарантирано от ГЕРБ пак гласувайте за тях дами и г- да Мазохисти!

    Коментиран от #37, #41, #43, #62, #71

  • 3 СссереМ

    26 342 Отговор
    Който няма пари-няма да кара а ще използва градския транспорт,нашите горива са най-евтини в ЕС,само трябва да се въведе и забрана за използване на АГУ-тата и катастрофите с бангии рязко ще спаднат.

    Коментиран от #6, #8, #10, #21, #36, #56, #64, #65, #72, #80, #86

  • 4 някой

    167 8 Отговор
    А по надолу в страницата на сайта- По света петрола поевтинява...
    Не знам вече в кой свят живея! Слава богу, че повечето ми живот премина, поживях си и по хубавото време! Да му мислят младите! Че на маймуни ни направиха!
  • 5 Светлини

    118 2 Отговор
    Новините от вчера...
    Петролът се насочва към най-големия си седмичен спад от юли
    07 Септември 2018 08:11

    Няма какво да се коментира повече, икономики, свободен пазар и т.н....
  • 6 mustafa

    117 5 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    еи такива мислещи като има ниама управия в тая държава я ми кажи колко литра се взима с минималната заплата в БГ,сметна ли ? А сега в Германия сметна ли ?И какво излиза наи-скъпото гориво е било в България.Трагикомедия си.

    Коментиран от #45, #46

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТАС

    52 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Много бъркаш за АГУ-та, ако ги няма ниско летящите пилоти, ще решат, че сами на пътя и няма кой да им пречи. И тогава гледай за, какво размазване ще става въпрос.
  • 9 Потребител

    93 6 Отговор
    До N3. Какво общо имат старите коли с газовите системи? Или пишеш колкото да не заспиш?

    Коментиран от #25

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Санкция

    79 0 Отговор
    Вчера четох , точно в този сайт, че цената на суровия петрол пада драстично...
  • 12 патриотъ

    118 1 Отговор
    Българския парадокс-цените на нефта падат а цената на бензина расте!А въобще има ли такава държава България или това беше онази циганска територия между Турция и Румъния!?

    Коментиран от #32

  • 13 не е СССР

    62 12 Отговор
    Американците и демокрацията са виновни,еднозначно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 СссереМ

    1 32 Отговор

    До коментар #14 от "ортопед":

    Абе още търся кой да я размести,ама само мишоци бре...
  • 16 дайте дата

    69 2 Отговор
    кога ще се съберем да протестираме пред народното събрание?
  • 17 onq s konq

    22 144 Отговор
    Има "Заведения",в които кюфтето е 1-1,20лв.Има и други "Заведения",в които СЪЩОТО кюфте е 5 лв.И в едните има клиенти,и в другите.Показателното обаче е,че клиентите на по-скъпото заведение НЕ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ЦЕНИТЕ,ДОРИ НАПРОТИВ!А причината е елементарна:Просто в по-скъпото заведение НЯМА ЛУМПЕНИ...по икономически причини.Същото се отнася за цяла БГ:ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ БЕ "НЕКАЧЕСТВЕН МАТРИАЛ" такъв,че БЪЛГАРИЯ Е РАЙ,НО НЕ ЗА ВСЕКИ?А КОЛКО ПЪТИ ЛЪГАХТЕ И МАМИХТЕ ЧЕ СЕ "УПЪТВАТЕ" КЪМ ТЕРМИНАЛ-2 И...ОЩЕ СТЕ СИ ТУКА?Горивото ви било скъпо...А защо си въобразявате че ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА КАРАТЕ коли за по 1000-2000 хил лв,с които само да предизвиквате катастрофи и да създавате трафик?А не се ли сещате че след като ГОРИВОТО ВИ Е СКЪПО,какво остава пък да си платите МАСРАФА ТАМ,ЗА КЪДЕТО СТЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ?И запомнете:НИКОГА НЕ Е КЪСНО да си вдигнете партакешите и дали през Терминала,дали с бежанците-омитайте се,защото ТУК НЕ ВИ Е МЯСТОТО!

    Коментиран от #18, #20, #31, #53, #61, #63, #88, #93, #97

  • 18 Трол

    69 5 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Каза го Кобилкин, който кара 12 годишно БМВ, дизел!
  • 19 Bubbles

    48 1 Отговор
    Добре де в1ера нали четохме че петрола в момента е с рекордно НИСКА цена за последните десетилетия, каква е тогава причината горивата да са скъпи?
    Май в Кочинстан картелната анархия вече е пълна!

    Коментиран от #47

  • 20 СссереМ

    9 69 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Абсолютно вярно,само мързеливите и некадърните комплексари които останаха тук(защото нико не ги иска),мрънкат и реват по цял ден,отивайте във Венецуела там горивото и евтино,кво чакате?

    Коментиран от #54, #70

  • 21 Той

    72 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Ще да ме извиниш,приятел,ама ние сме и последни по доходи и въобще стандарт на живот.Па да не говорим ся и за кой олигофрен как си е зел кинигата,нали.Та не ми говори за кенефи и това колко катастрофи ще отпаднат като статистика.Стегнат стар автомобил е за предпочитане пред гъзе без мозък в лукс лимузинка,а.Пфуу.

    Коментиран от #49

  • 22 Коментар

    43 3 Отговор
    Докато има ОВЦИ ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ.
  • 23 Коментар

    29 0 Отговор
    И под тази Статия.
    Статия от Вчера Петролът продължава да поевтинява🤗
  • 24 емигрант

    61 9 Отговор
    Сами сте си виновни , искахте демокрация , е ви демокрация. Искахте европейски съюз да сте баровци , е сега сте баровци и ще плащате по 2.30 /2.40 горива. При мен в Русия бензина е 42 рубли , или около 1.05лв не ме мързи работя си, живея си добре и спокойно и не се оплаквам.

    Коментиран от #30

  • 25 Лимонад

    12 21 Отговор

    До коментар #9 от "Потребител":

    Имат много общо... поне 10 познати имам които имат коли нарочно купувани стари за да стават за газ... не знам защо се правите че не виждате, но е факт. Кола над 15г която продължава да се кара на бензин е супер рядкост. Предложението на колегата обаче не решава проблема със старите дизели, нито определя как ще се карат на газ новите автомобили с фабрични такива уредби...
    Фабрична газова трябва да има резервоари за газ извън багажника... то темата става дълбока вече...
    Аз съм на мнение, че данъка за 2ра кола трябва да е двоен, за 3та троен. Гражданската да е на човек , както и винетките...
    Само така може да се стимулира намаляването на БР коли в семействата...
  • 26 Гого

    55 5 Отговор
    То да беше само горивото с рекордна цена здраве му кажи всеки месец качват цените на храни ток вода парно гражданска данъци Това е програмата на Герб да вземем и последните стотинки на Българина че като останат ромите нищо няма да можем да вземем от тях
  • 27 Тиквеник

    22 11 Отговор
    БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЙКО КОМУНИСТА - ПУТИНСКОТО МЕКЕРЕ

    Коментиран от #59

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 нгэн

    21 9 Отговор

    До коментар #12 от "патриотъ":

    цените падат на петрол който не идва от Русия..тук той идва от Русия и на руснаците не им пука другаде колко струва..това е жалката истина зако пада по света а тук не
  • 33 Шоо

    34 2 Отговор
    Лукойл има рожден ден. 55г. Събират подаръци.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бай Тошо

    37 5 Отговор
    Бъдете малко съпричастни с ЛУКОЙЛ от десетилетие работят на загуба, нека горивата поскъпват че да има печалба най сетне за тях
  • 36 Българин

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Нещо си в грешка. Цените на горивата в България са по евтини от големите държави ако го обърнеш евро лев. В Люксенбург литър нафта е 1.09евро което е по малко от Бг.

    Коментиран от #60

  • 37 Иво

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мизирабъл":

    И къде били паднали цените? Последните два месеца са си все на едно ниво из Европа. Дори леко се качиха цените в Англия. Като гледам и в България са мръднали 2-3 стотинки, ако дизела сега е 2,30, но такава малка разлика е много спорна и зависи от региона. Лично мнение с лични наблюдения.

    Коментиран от #39

  • 38 кофти

    31 0 Отговор
    Елате да видите в Дупница какви са цените на дизела и бензина...Аз карам дизелова кола,а цената на нафтата не е падала под 2,38лв и то почти на всички бензиностанции в града.Наскоро ходих до Кюстендил и заредих дизел на 2,20 лв.Кюстендил е на около 35 км от Дупница,разлика 0,18 лв.Дори и в София е по-евтино!Тук сигурно има някакъв картел!Аман от печалбари,не се ли "наядоха"?!!
  • 39 Мизирабъл

    21 0 Отговор

    До коментар #37 от "Иво":

    Говоря за цената на барел Айнщайн ! Когато се вдигне цената на барел тук реакцията е почти мигновена , виж за обратното може да почакаш и месец.
  • 40 Съединението прави силата

    27 2 Отговор
    В Делиормана е най - скъпо горивото и всичко останало, обратно пропорционално на заплатите. Със спомоществователството на простите разаденители на народа. /краварофили, русофили, туркофили, евроджендъри, форумни драскачи и всякакъв тип подлоги/. Девизът "Съединението прави силата" не е поставен случайно на главната фасада на сградата на Народното събрание! Докато се делим, на българи, турци, цигани , арменци, евреи, бедни и богати и др. Съдбата ще ни я коват продажните подлоги и прогресивно ще деградираме.
  • 41 Непознат

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мизирабъл":

    Подкрепям те напълно,ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА .
  • 42 гостенин

    46 0 Отговор
    От доста време у нас,в България,когато се вдигне цената на петрола,рязко скачат цените на горивата.Ако пък не се вдига цената на петрола,у нас пак вдигат цените на горивата,с оправданието,че се е сменил курса на долара.Ако пък и курса на долара не се смени,то тогава през ден-два тихичко вдигат цените на горивата с по няколко стотинки.Когато,обаче цените на нефта се сринат,у нас цените падат съвсем мъничко,с по една-две стотинки,оправданието е,че работят със стари количества скъп петрол,а когато го вдигат,тогава ударно купуват огромни партиди скъп петрол.Понякога се оправдават и с акциза,въпреки,че той е константна величина...В подкрепа на моите твърдения изтъквам няколко факта: когато петролът беше 100 долара/барел,горивата бяха около 2.40лв./л; ,когато петролът падна на 50 долара/барел,горивата НЕ паднаха на 1.20лв./л, а останаха на цени около 2.10лв./л! интересно,защо ли?!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 asdf

    12 0 Отговор

    До коментар #43 от "СссереМ":

    Публикувано във факти.бг: Пропан-бутанът се търгува по 1,04 лв. за литър, като най-високата му цена е била през декември 2017 г. – 1,06 лв. за литър.
    Интересно в Ловеч си върви на 1,13 тука малко сме Лондон :Д
  • 45 Германец

    5 33 Отговор

    До коментар #6 от "mustafa":

    Като започнеш да работиш,качествено като германците ще получаваш толкова ,че да не ти прави впечатление цената на горивата

    Коментиран от #76

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Коко

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "Bubbles":

    Bubbles, от луната ли падаш, че всяка година, началото на лятото, горивата, умишлено се вдигат, защото, бедната България, се изнася на моренце, и най-вече в гръцко?! Не е нормално, вече и най-изпадналите селтаци, да се щракат от Гърция, за по 2лв., а там 2евро. Мераците също се регулират! 😁
  • 48 Истината

    18 2 Отговор
    Помня времето когато бензина беше 0.15 стотинки, а дизел никой не караше… ех кой не иска такова време?

    Коментиран от #83

  • 49 Коко

    6 15 Отговор

    До коментар #21 от "Той":

    "Той", май забравяш,че цяла бедна България, си има, жилище, кола, и повечето-вили! Че от години, бедничките българи, задръстиха Гърция от почивки! Забравяш, че на вън, за нарушение, отлиташ с 5стотака, а тук с 20лв. И, че сме на първо място по мрънкане!!!
  • 50 Да ви имам...

    5 10 Отговор
    ..проблемите. П рости чутури, сякаш ако не карате би било голям проблем. Да седнете да научите чужд език например?
  • 51 Герб

    20 1 Отговор
    Мисля за най правилно за да сме обективни. Колко гориво можеш да си купиш у нас с минимална заплата, колко е 300-400лв. и колко в Гърция със същата, която е 700-800 евро.Горивото тук е 2.30-2.40 евро.Всеки сам да си сметне къде е нашата бананова република. И пак си изберете престъпници да ни управляват.
  • 52 ar146ts

    21 3 Отговор
    Не съм мързелив нито некадърен.Искам да живея нормално в БЪЛГАРИЯ.Карам си с голямо удоволствие 20 годишна АЛФА РОМЕО 146ТС,която все още правя смешни разни комплексари ,които карат SUV/джипове/ и си мислят,че те палят и гасят слънцето.За мен в 90 процента простотията е право пропорционална на размерите на автомобила

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гръъ

    8 0 Отговор
    Пред Парламента всички.Вече не се издържа.
  • 56 Нямамдуми

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Уж сте голямата интелигенция, ТЕЯ с многото пари и хубавите апартаменти (тип кутийка), ама ще ви видя, като останете само такива криви и плитки мозъци в България от кой ще крадете, и как ще ви( пиша "Ви" с малка буква защото не ви уважавам) се преобърне животта, запомнете Блгария се топи с много бързи темпове и главоци като вас ще си умрете от глад, ако няма от къде да крадете, демек от нормалния беден човек с 20 годишна кола!!!Пожелавам на всички работещи и трудещи се хора само успехи, и на такива като вас нищо хубаво да не видите!!!!
  • 57 Смехурко

    6 11 Отговор

    До коментар #52 от "ar146ts":

    От коментара ти се разбира, че май комплексарчето си ти! Кого правиш ,,смешен,, този когото си изпреварил като си напънал 20 годишната си алфа дет мноо въри??? Ама тоз дето си го изпреварил дали е разбрал, че си го направил смешен или това е само в болната ти комплексирана главичка??? Взех да се притеснявам, като са ме изпреварвали много пъти , дали пък не съм станал от туй много смешен?!!

    Коментиран от #84, #94

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Без име

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Тиквеник":

    Много правилно изказване,но с писане и коментиране тук или в сайтове като този,няма да се промени нищо в полза на малкото качествен народ,останал в тази прекрасна държава.Време е този народ да се събуди от този дълбок сън,в който се намира да се обедини и да премахне тази паплач,която ни убива със всеки изминал ден.
  • 60 Diм

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    В Турция дизела е 1,60
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ронин

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "Мизирабъл":

    Не се жалвайте! Имаме най- евтините горива в Евросъюза! Не са салам, че да сложиш повечко соев протеин и да свалиш цената.....

    Коментиран от #68

  • 63 Обзорковец

    33 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Кои сме "ние"? Ти не си ли от нас? На марс ли живееш? Или за теб има специална колонка с по-евтино гориво? Кого оплюваш, че бил беден? Кого пъдиш и от къде го пъдиш? България не е на баща ти. И не ни плещи, че старите коли правели катастрофите по пътищата. Човек със стара кола си крета от дома до работа и спазва закона. Дедото с Реното не кара с 240 по междуградски път, да се кефи на трите си турбини. Не дрифти по кръстовища и не помита хора по спирките. Не прави слалом между колите в час пик, да избива комплекси с шест еднакви цифри на номера. Не помита дузина коли пред блока, щото седнал да кара надрусан след дискотека. Това го правят разхайтените, комплексирани царчета, родени със сребърна лъжичка. Дето един лев не са изкарали през живота си, но на 20г карат кола, на цената на апартамент, щото тати им лъгал, мамил, крал и укривал данъци, че те да се мислят за богоизбрани. Ама споко. И за вас има оправия. Всеки си намира майстора. Само че колкото по-отвисоко падаш, толкова по-боли.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мариян

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Не говорете глупости. Горивата ни са като в ЕС, с малката подробност че нашата минимална заплата е 500лв и бензин 2.5лв а в ЕС бензина в 1.05 евро при минимална заплата 700-800евро
  • 66 Бутен щразе

    15 0 Отговор
    Нали се теглиха едни 15 милиарда заеми.Сега трябва някой да ги връща.Всичко минава през тия,които ги избрахте да управляват.Търпете и трайте.Обеща ви се добър живот - имате го.
    А индикатор за реалността в "държавата" са младите образовани хора,които напускат на талази България.
    Вие гълтайте обещанията и внимавайте да не се задавите.
  • 67 Оуйее в БГ е най-добре

    3 0 Отговор
    Е да ама за сметка на това бензина е екологичен! 7% спирт, 37% вода! Немско нема ко ми кайш!
  • 68 Оуйее в БГ е най-добре

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ронин":

    Абе, жорко, ти с вносен бензин карал ли си Опелото Астра? Че шпрехаш пълни дивотии!
  • 69 висок

    5 0 Отговор
    Споко, тока ще стане 3 лв преди бензина!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 КОК

    9 2 Отговор
    горивата идват от Русия и Лукойл определя цената и пълни черните каси на БСП
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Skk

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Германец":

    Когато германеца спре да строй заводи в Бг. Заради нискиъе доходи и почне да дава евро запшати тогава няма да ми пука за ценат на горивото
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Едо

    5 1 Отговор
    И НА ОБЗОРКОВЕЦА, И НА АНАЛИТИКА, И НА НЯКОИ ДРУГИ ДУХОВНО ЗРЕЛИ ДЕМОНСТРАНТИ ПИША ПО 1000 ПЛЮСА. НО, САМОТО ЛАЕНЕ ПО ДУХОВНО ПРОСТИЯ КЕРВАН, НЕ ДАВА ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ, ЗАЩОТО...ЗНАЕТЕ ЗАЩО. АКО, ОБАЧЕ, УЗРЕЕТЕ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРИ КОЯТО ПРАВО НА ВОТ ДА ИМАТ САМО ГРАЖДАНИТЕ СЪС СРЕДНО И ПО-ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ, ВЕЧЕ ЩЕ ВИ ПРИЕМАМЕ ЗА ПО-СЕРИОЗНИ ХОРА. РАЗБИРА СЕ, ИМА ОПРЕДЕЛЕНИ СТЪПКИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ТАЗИ ЦЕЛ И ЗАДАЧА. НО, НАЙ-ВАЖНОТО Е ДУХОВНОТО СЪЗРЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС, КОЙТО Е ДЪРЖАВООПРЕДЕЛЯЩИЯ! НАРОДЕ????

    Коментиран от #92

  • 79 Бай хойДД

    8 0 Отговор
    ПО ВРЕМЕ НА БОЙ ТОШО БЕШЕ 20 СТОТИНКИ ПОСЛЕ ПРИ СДС 1,20 ПОСЛЕ ПРИ БСП ДПС БЕШЕ 1,40 А СЕГА ПРИ ТИКВАТА КРАДЛИВА 2,50 СЪС 100,% ПОСКЪПНА ВСИЧКО ПРИ ТОЯ БАНДИТ ЗА СМЕТКА НА ТОВА ТОЙ СИ КУПУВА ОСТРОВ ДРЪЖТЕ ГО ЗА У
  • 80 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Ти си болен човек... Виж каква е минималната заплата и средната такава? Тогава говори.
    И я кажи каква е заплатата в европата а?
    По висока е цената с няколко стотинки ама им виж заплатите. Скрий се някъде
  • 81 Миро

    7 1 Отговор
    Тъп народ всичко поскъпва и търпим.
  • 82 Ангелина

    0 0 Отговор
    Здравей те да прави те че горивата растът.На никой не му е приятно да плаща по е и докато цена за гориво.Знам как се изкарва заплатата тук и в друга държава но за съжаление такова ми е сказаното правителство.
  • 83 НИВА

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Истината":

    Беше 8 СТОТИНКИ тате заплата 220 чисто
  • 84 Дивуй

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Смехурко":

    Първия комплексар с голям ,,жип” се изходи.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Пацо пойзана

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Може би ти си забравил откъде си се измътил.за разлика от теб презпочитам да живея и да се развивам в страната си,отколкото да съм изтривалка на някой пенсионер в германия или сащ.аз също съм бил пет години в германия и мога да ти кажа че ако си ауслендер там ще триеш задници и ще работиш по 15-17 часа на ден за да докараш поне1400-1800 евро.така че не ни давай акъл,който и без друго ти е дефицит.
  • 89 незнайко

    2 0 Отговор
    Отдавна бензина е 2.34 лв. Какви са тези 2.25 лв. ? Защо се пише за София ?
  • 90 МАД

    5 0 Отговор
    Бойко Борисов
    Ни УБИВА ЧРЕЗ СОРОС
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Обзорковец

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "Едо":

    Точно! Хората без образование да нямат право да гласуват. И хора, които не са работили поне 70% от трудоспособният си живот, без причина (заболяване, следване, или друга причина), също да нямат право на глас. Така, никой няма да купува цигански гласове, щото няма да струват и 5ст. Така и циганите ще спрат да се въдят безконтролно, или поне ще идат да се въдят другаде, където въденето им ще е по-доходоносно. Правителствата няма да имат сметка, да наливат пари в тях, а ние ще спрем да им плащаме тока, който те ползват на аванта. По същата логика, трябва да е и със социалните помощи. От друга страна, хората с висше образование могат да бъдат допускани, да вземат отношение по важни въпроси за страната. Ясно, че не по всички, но поне по някой. Примерно, разни сделки като тази с ЧЕЗ и подобни неща, да не стават тихомълком, без грам народен глас, а само като правителствени афери. Нямам идея, как може да се реализира това, но щом телевизиите могат да се допитват до народа, кой да спечели Вип брадър, и кой да е Гласът на България, все някакво решение може да се намери. Така, всеки ще има стимул да се образова, да може неговият глас да има по-голямо значение. Ще се увеличи броят на образованите хора в страната, но за това трябва да няма корупция в образованието, иначе ще е като сега - всеки мамут с ланец си купил диплом. Така ще се насърчава интелектуалното израстване на нацията, а не затъпяването й. Само от това, така яко ще ни просветне, че ще ни се стори като рай
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Балкан

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    По скоро вие мазни крадливи измамници трябва да се махнете.Качвайте се на трена и заминавайте .
  • 98 _He_

    1 1 Отговор
    Къде ги гледате тия цени? Нищо общо. Карам на метан. Миналата седмица заредих във Видин - 2,00лв/кг., после в София 1,12 лв/кг. Да, разликата е огромна. В най-бедния регион, най-скъпо. Вчера в Пловдив 1,42лв/кг., а видян и цени 1,50 лв./кг. В Ловеч 1,42 лв./кг. Имам инфо, че в Стара Загора е най-евтин, но скоро не съм зареждал там.
    Цените обаче нямат нищо общо с написаните. Гледам и бензина и дизела в последните 2 града варираха от 2,19лв/л до 2,26лв./л.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 9288

    3 0 Отговор
    Мисля,че е време специалната ЦАЦАратура, ДАНС, НАП и КПКОНПИ да влязат в Лукойл и да ги разнищят с проверки до 10 години назад.
  • 101 А1234

    5 1 Отговор
    Интересен факт 1 - бензина и дизела за последната година поскъпнаха с 30 стотинки на литър. 70% от бензина/дизела за БГ пазара са от рафинерията на Лукойл

    Интересен факт 2 - Цената на LPG не се е покачила през последните 12 месеца. Лукойл осигурява едва 20% от LPG за БГ пазара. 80% е внос.

    Интересен факт 3 - усещате ли как ни клати Лукойл?
  • 102 вестник Преса

    3 0 Отговор
    Всичко се прави да се взема от бедните и да се облагодеталства богатите бандити и олигарси в държавата
  • 103 Бг.реалност

    2 1 Отговор
    Естествено, че ще подгонят.
    Имаме от една страна:
    държава изградена от доказани престъпници от 90-та насам.
    30-ет годишен геноцид спрямо бг.данъкоплатец.
    Държавен рекет посредством незаконни данъци и спекула на държавно ниво с цени.
    От друга страна:
    Изпростачен до физическа болка народ.
    Неспособен да събере 2+2.
    Нехаещ за стандарта на живот който живее и обвит в овчедушие в космически размери.
    И защо цените на горивата да не скачат?
    Разбира се, че ще скачат и не само тези цени.
    Бългърина див и щастлив 30-ет години затова е гласувал.
    Затова си заслужава и съдбата която си е избрал.

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 бълхария

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Бг.реалност":

    И кво да направи тоя народ? Освен да ги избие, друго не се сещам!? С гласуване явно нищо няма да се промени, 30 години стигат!
  • 106 безплатно

    1 0 Отговор
    Идат избори. Хем ще плащате скъпо кориво, хем ще им налеете пари в касичките!
  • 107 БОКО

    1 0 Отговор
    Това е защото цената на петрола на световния пазар пада,а ние купуваме петрол от марс!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.