Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 21:00 1 594 3

До 3,3 млн. евро могат да вземат общините за Wi-Fi

  • wi-fi-
  • общини

Ще бъдат финансирани общо 2800 общини от Европейския съюз

До 3,3 млн. евро могат да получат българските общини, които кандидатстват в конкурса по инициативата на Европейската комисия WiFi4EU за висококачествен интернет в центровете на обществения живот. Порталът за получаване на ваучери ще бъде отворен на 7 ноември (сряда) от 14 часа (българско време) до 18 часа на 9 ноември (петък) 2018 г.

Бюджетът на този конкурс е 42 000 000 евро, с който ще бъдат финансирани общо 2800 общини от Европейския съюз. Финансирането за всяка държава може да бъде до 8 % от общите средства.

Регистрацията за участие в инициативата започна през месец май. Към 9:30 часа на 6 ноември 2018 г., броят на общините, които са подали документи, е 19 248, като 230 са от България. Европейската комисия ще извърши своята селекция на база времето на подаване на формулярите за участие на принципа „първи кандидатствал- първи получил“, отчитайки географския баланс. От всяка страна членка ще бъдат финансирани минимум 15 общини. ЕК предвижда кратки срокове за оценяване на кандидатурите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    2 2 Отговор
    Уай фай е наричан по света Тихия убиец. Защо ли???
  • 2 Ванче

    2 0 Отговор
    В близко време пенсионерите ще трябва да пишат във Фейсбук.

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ванче":

    ... иначе ще режат от пенсиите им. Ох, забравих, то от пенсиите в България няма какво да се реже.