21 Ноември, 2018 20:59 5 330 8

„Петрол“: Нямаме петролна база във Враца

  • враца-
  • петрол-
  • данс

Компанията спазвала стриктно законите в България

„Петрол“: Нямаме петролна база във Враца - 1

Във връзка с публикувана новина на 21 ноември 2018 г. в сайта на bulnews.bg със заглавие:

„Спецоперация на ДАНС и митниците! Атакуваха складовете на „Петрол“ във Враца“, бихме искали категорично да заявим пред българските медии публикували тази новина, че тя е с невярно съдържание и уронва репутацията, и доброто име на акционерно дружество „Петрол“ АД.

Към днешна дата, „Петрол“ АД няма и не оперира складова база за горива и нефтопродукти на територията на посочената в заглавието административна област.

От своя страна в. "24 часа" съобщи, че проверката е в данъчни складове на русенската фирма ДМВ ЕООД. Тя ги е купила от "Петрол".

Запознати твърдят, че в службите има сведения, че фирмата -собственик на складовете е наследила част от дейността на русенската рафинерия "Полисан", която бе един от снабдителите на Веселин Марешки. Нейният лиценз бе отнет заради продажби на горива без за тях да е платен акциз и ДДС. Имало данни за натрупани дългове от ДМВ не само към хазната, но и към български и румънски фирми.

Акцията е стартирала във вторник сутрин, когато пред портала на складовете се появили десетки проверяващи от трите институции. От тогава базата за съхранение, маркиране и блиндиране на горива в източната промишлена зона на Враца е запечатана. Инспекторите продължават да преглеждат цялата документация и проверяват качеството на горивото в големите цистерни в обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 879

    17 4 Отговор
    А сега де, радостта на герберастчетата посърна!!

    Коментиран от #3

  • 2 никси

    5 5 Отговор
    като кажат за град враца се сещам за краси радков, годжи и борис солтарииски здравеите джингиби големи пичовес те кефитеме
  • 3 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "879":

    И защо да е посърнала? Това,че журналистите не са наясно,мислиш ли че ДАНС,НАП и т.н не знаят къде отиват?Ти не искаш ли да има проверки и да не ни лъжат с качествата на горивото и в същото време да не плащат акциз и данъци?

    Коментиран от #5

  • 4 Ужас

    11 1 Отговор
    Каквото и колкото да плащат, народа нищо не е видял за 29 години! Всичко се разпределя високо високо високо!!
  • 5 879

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Може, ама ако закона се прилага за всички еднакво! Не ехубаво когато едни се ползват с протекции а други не!
  • 6 Eee

    0 1 Отговор
    Ами направете си тогава
  • 7 лук

    2 1 Отговор
    А печалба имате ли?
  • 8 Нафтата

    2 0 Отговор
    Вече имате!