7 Февруари, 2019 05:59 4 157 46

Путин с голяма задача за руската икономика

  • русия-
  • икономика-
  • владимир путин

Той иска тя да е в челната петорка на развитите икономики през следващите пет години

Путин с голяма задача за руската икономика - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Икономиката на Русия трябва да влезе в правия път до 2024 г.. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран Газета.ру.

Путин имаше среща с представители на бизнеса в Московския дом на музиката. На нея представители на бизнеса настояха за по-добри условия за развитие на бизнес.

„Пред вас има една много важна задача. До пет години нашата икономика трябва да е в челната петорка на най-развитите икономики в света“, заяви Путин.

Той допълни, че правителството е отпуснало 8 трлн. рубли за развитие на икономиката. Путин обяви и новината, че новият шеф на руската пътна агенция е Вячеслав Петрушенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    19 15 Отговор
    Веднага цецо и боко да се произнесат по въпроса.
  • 2 Гоуст

    33 31 Отговор
    По същество икономиката на СъвеЦкия съюз не се отличава от тази на Венецуела... комай и краят на диктаторите им ще е същия.
  • 3 Borislav Popov

    37 27 Отговор
    Едни е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. От икономика като на Нигерия малко невъзможно ще станат в топ 5. Особено докато начело са прости милиционери.

    Коментиран от #5

  • 4 1944

    29 26 Отговор
    педофилчето обяви втора данъчна амнистия за руснаците, изнесли пари в чужбина. на първата почти никой не се върза. руската "икономика" е измислица на комунетата и скоро ще фалира като ссср.

    Коментиран от #10

  • 5 1944

    24 17 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    и тримата на снимката са изкръшкали от казармата, но обичат да си играят на войници. накрая ще плачат, но късно.
  • 6 ХА ХА ХА

    24 22 Отговор
    ПУТИН : ЗАПОЧВАЙТЕ БРАТЯ РУСНАЦИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ ПОВЕЧЕ ВОДКА , А ТИ РУСКИ НАРОДЕ ПИЙ ПИЙ ДЕНОНОЩНО !!! А с какво ще заплащате , само ГОСПОД ЗНАЕ?!
  • 7 СеСеСере

    25 23 Отговор
    Мечти, по- реалистично е не 5 ,а 500 години. Трябва путкин да смени народа и себе си, за да стане нещо!
  • 8 onq s konq

    34 15 Отговор
    Дано се сбъднат плановете на Путин и Русия да процъфти,та нашите русофили ГРУПОВО И С РАДОСТ да се изселят там и да намерят най-после личното си щастие в живота.

    Коментиран от #31

  • 9 ВЪЗРАСТЕН

    23 21 Отговор
    С прост , некадърен и опиянчен народ икономически постижения НЯМА, набий си го в главата това др. Путкин, а най малко начело с теб !
  • 10 1234

    17 14 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Какн фалира икономика с 12 процента дълг към бвп? Това да не ти е италия гърция или испания или сащ, да седят държавни служители без заплати? Ако не е ецб и фед да печатат пари наволя всички са като нигерия. Ние що сме зле, щото не печатаме, нали се пробвахме, казват НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТШ, печатницата е трейд марк!

    Коментиран от #13, #22

  • 11 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    18 15 Отговор
    Я джендърнята рано, рано се е надрусала и плюе та харчи, абе тролове ,що не си гледате фалиралият обор дето няма пари една ограда да направи ами се занимавате с най -великата страна в света?
  • 12 Анти седераст

    23 15 Отговор
    Милиционер и икономика е като баба и марсоход.

    Коментиран от #25

  • 13 Borisl@v Popov

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Питай СеСеСеРе-то.
  • 14 Кирил

    18 16 Отговор
    От 14-то се смъкнаха на 62- то място по БВП,сега са след Мексико.

    Коментиран от #16

  • 15 м26

    27 10 Отговор
    Защо толкова злоба има у всички? Защо обиждаме и осъждаме другите?
    Ако икономиката на Русия се подобри, от това би спечелила Европа, България и обикновенния българин в частност.
    Защо трябва да сме шопи, с тяхното - не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле.

    Коментиран от #17, #18, #20, #28

  • 16 Гражданин

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Кирил":

    Здравейте, бихте ли казали откъде ви е източникът на информацията за БВП и може ли някой да ми даде данни за БВП за 2018 г.Благодаря предварително.

    Коментиран от #21

  • 17 Никой

    10 11 Отговор

    До коментар #15 от "м26":

    не злобее. Просто коментира факти. Най-голямата страна, със всичко в нея, да се бори за 5-тото място. Това не е ли срамно. Да искаш да си 5-тата икономик?!!. Путин знае ли на кое място е сега? Това е категорично признание за немощ.

    Коментиран от #19

  • 18 Глупостта лимит няма

    15 12 Отговор

    До коментар #15 от "м26":

    И как ще спечели обикновеният българин от това, че Русия (хипотетично) ще забогатее? Повече шпиони ще ни пратят и проститутките им ще си идат?
  • 19 гост

    14 9 Отговор

    До коментар #17 от "Никой":

    Той НЕ МОЖЕ да се "бори" !!! Русия в момента има БВП 1,6 трилиона , а петата икономика Великобритания има 2,7 трилиона !!!! За да я настигне и изпревари за пет години , Раша трябва да расте с 15% ГОДИШНО и то ако Великобритания има прираст 0% !!!! При положение , че най-високия отчетен ръст на Китай е някога въобще е 9% и то само за една година !!! А Раша последните години не може да стигне 2 % ръст и то в рубли , в долари са почти на минус !!!

    Коментиран от #27

  • 20 Я стига

    16 7 Отговор

    До коментар #15 от "м26":

    Ти чел ли си или гледал ли си с каква злоба руснаците ни плюят и злорадо твърдят, че откак не сме в техния блок умираме от глад. Публикуват снимки на някои занемарени сгради около Халите и твърдят как сме гинели без руските пазари, което е дивотия- вижте архивите как са ни грабили. А същевременно се тъпчат да купуват имоти тук, при положение, че тяхната Черноморска ивица е много по-голяма. А руските фирми, които имат дял в икономиката ни над 25% и не плащат данъци, щото така си знаят от къщи и никой не смее да ревизира? Ето затова не ни въодушевява идеята за руската мощ
  • 21 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гражданин":

    Източници колкото искаш , ето тука ще дам един по номинална стойност , където Русия е на 12 място ! При ръст от около 1,5 % за 2017 и 1,7% за 2018 , можеш сам да си сметнеш за 2018 , някъде към 1,31 трилиона в най-добрия случай ! А за другия коментар предполагам , че има предвид класацията по БВП на глава от населението , където Русия наистина е на 62 място , при Екваториална Гвинея на 57 и Тринидад и Тобаго на 48 !!!
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_БВП_(по_номинална_стойност)
  • 22 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Я да ни припомниш колко беше процента на дълга за СССР , щото за него поне мисля няма да претендираш , че НЕ Е фалирал ??? Само внимавай какво ще плещиш , щото има официални документи как отчитаха , че други държави дължат на Раша , тоест процента трябва да е бил отрицателен !!! Хахахахах !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 РОСФАКТ

    13 7 Отговор
    Руския икономически модел е прост, тридесетина олигарси и цар Путя разпродава т суровини, останалите са бурлаки на Волге.

    Коментиран от #45

  • 25 Готин ама не съвсем

    10 12 Отговор

    До коментар #12 от "Анти седераст":

    А пожарникар, физкултурник и икономика, какво са??

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    12 9 Отговор

    До коментар #25 от "Готин ама не съвсем":

    Ами именно , пожарникаря и физкултурника направиха 3,5 % ръст , а батя с "великая и могучая" подгизнала от нефт и газ успя да стигне 1,7 , по-малко от половината , хахахахахахха !!!

    Коментиран от #32

  • 27 Готин ама не съвсем

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Теоретично може и да е така. Но за петата икономика май трябва да забравим. С темповете с които се изнасят фирми и банки от там, бая глад ги чака! И да не забравяме, че новата икономическа криза чука на вратата. И пак ще започне от ФАЩ! С 23 трилиона външен дълг и 100 трилиона вътрешен, без пари за заплати и без вяра в напечатаните хартийки, май края е близо! Русия си разпродаде тихомълком американските ценни книжа и за разлика от ФАЩ има резерви от над 400 милиарда и няма дългове. Освен това вече се набляга на местното производство и то доста сериозно. На обикновени и ежедневни стоки и услуги. Делът на БВП от петрола намаля под 47%. А бе над 70%!

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Роко

    11 7 Отговор

    До коментар #15 от "м26":

    България, българите и Европа няма да спечелят абсолютно нищо от подобрение или влошаване на руската икономика (всъщност от влошаването може само да спечелим ще имат по - малко пари за издръжка на проститутките си у нас).
  • 29 Роко

    9 9 Отговор

    До коментар #27 от "Готин ама не съвсем":

    Я пак за руския дълг. Според руското МФ 30% от приходите в бюджета отиват за плащане на външен дълг (само за справка фалиралите дължащи много ФАЩ за същото отделят колосалните 3%). А ако се образоваш малко и разбереш разликата между дълг и държавни облигации ще спреш да пишеш глупости

    Коментиран от #36

  • 30 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "Готин ама не съвсем":

    Добре си изучил опорките , хахахах !!! Само че за твое съжаление само с тях ще си останеш , понимаешь ? "Закъсалия" САЩ миналата година стигна над 4 % ръст при икономика за 19,4 трилиона !!!! Знаеш ли колко прави това ?? 800 МИЛИАРДА !! Половината икономика на Раша , само от прираста !!!! А след 5 години с тоя темп , цялата , хахаха !!!!
  • 31 Катър...

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    айде паси си тревата и не се опитвай да мислиш щото не ти се отдава много..!
  • 32 Гост...прост..

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Да бе...ръст от 3,5% с европейски пари за финансиране и заеми от година на година все по-големи...нали..? Ми то всеки би направил не 3,5% а 5% направо така. А какво собствено производство има е не разбрах..? В нещо да сме конкурентно способни..? Селското стопанство разсипано от преди 20г. заводи ...не останаха такива,тежко машиностроене...йок..ама иначе текстилни цехчета по южната граница с крадливи собственици гърци..имаме нали..! Инвеститори..от миналата година особенно кьорав не остана ..и що бе..? Нали уж средата за инвестиции много добра.? Айде като спрат програмите 2020г,и като няма пари да видим какъв ръст ще имаме..! Че и заеми трябва да връщаме,и съм сигурен че днешните дерибей,ще са някъде на сянка в някоя бяла държава..!

    Коментиран от #35

  • 33 икономията икономична дело на всеки

    9 0 Отговор
    Каква икономика...............???????
  • 34 Apple

    12 0 Отговор
    Толкова много им обещават на руснаците, а те все недоволни...
  • 35 Реалист

    8 5 Отговор

    До коментар #32 от "Гост...прост..":

    Наистина си като ника си - в момента селското ни стопанство както и туризма имат приходи които НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ по времето на социализЪма. Вземи се ограмоти малко а не повтаряй "подпорките" на Позитано.

    Коментиран от #37

  • 36 Готин ама не съвсем

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Роко":

    /Поглед.инфо/ Външният дълг на Русия за 2018 г. е намалял с 64,4 млрд. долара или с 12,4%. Това са данните, които на 21 януари представи пресслужбата на „Банката на Русия”.
    По данните за 1 януари 2019 г. външният дълг на страната, според предварителните оценки на регулатора, е 452,7 милиарда долара.
    Та колко викаш е дългът на ФАЩ? Просто питам за един приятел!

    Коментиран от #38

  • 37 Фантазьорче...си

    7 5 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    Я слез малко на земята бе охльов..! За какво селско стопанство говориш бе,да не би да имаш предвид вноса от Гърция и Турция с който ни заливат всяка година. Ти знаеш ли вкуса на българския домат,а.? Или джвакаш гумени такива от анадола или гръцките орънжерии. Дотаций и подпомагане на българския производител няма или мижаво. Хората едва покриват разходите си,а той ми пише за свръх производство. Ти мотиката знаеш ли от коя страна се държи,а.? А в Сл.бряг знаеш ли какво става вечер,ако пияниците са елитните ни туристи ебем ти туризма. Миналата година половината хотели едвам си намериха персонал за работа,щото са ниски заплатите и няма инвестиции,той ще ми говори за огромни приходи. Слез на земята човек,и не си фантазирай неверни неща..!

    Коментиран от #46

  • 38 стоян георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Готин ама не съвсем":

    дълга на русия е намалял само в мокрите сънища на еи тия на снимката.русия заборчнява ежедневно ,щото неможе да си позволи кражбите и военните разходи по време на нисък петрол и изолация,но за ватата като теб се обявяват еи такива като горните статии.следащата петилетка другари ще настигнем и задминен загниващите фащ !!!смях!!!и само да ти обясня за дълга на сащ и руския.дълга на сащ е голям щото имат големи възможности за връщане на пара ,а на руснаците е малък щото нямат такива възможности.на всичкото отгоре и на двете страни дълговете им са в ....долари!!!освен това огромна част от американския дълг америка го дължи на себе си.и накрая.с големия дълг в сащ дават по 50-60000 долара заплати,а руснаците си мерят техните заплати с нас и като ни бият с 10 лева се насират от кеф, че били българия по заплати.сега обаче и в тва удариха греда та заплатата у нас е по-висока от руската въпреки че ние сме деветата дупка на кавала!
  • 39 7766

    5 2 Отговор
    Путин ще направи не само от Сибир пустиня. Той ще наптави пустиня и цяла русия.
    Една малка несъществена разлика за управлението в Кремъл:
    Нефта в Дубай, направено от пустинята и старо мангрова блато, супер модерен и богат мегаполис .
    Нефта в Русия направи от успешна аграрно-индустриална страна гнило блато.
    Петродоларите в Русия бяха бездарно похарчени на замъци, яхти, пропаганда за величието на смешните ватенки и безсмислени войни.
    А населението е доведено до състояние на подивели бездомни кучета. Апокалипсис по Путински. Колко много си приличат Венецуела и ватната държавица.
  • 40 Бате Бойко

    7 1 Отговор
    Основната цел и задача , която са получили РУСКИТЕ ЕВРЕИ ШАЛОМОВ /Путин/ и МЕНДЕЛ /МЕДВЕДЕВ/ са да съсипят ватната държава. Не може да им се отрече че се справят прекрасно.. Супер е че ги избраха за още един мандат за да могат да довършат започнатото. Русия ще фалира както и предшественика си СССР. Тогава и двамата двойни агенти ще се преместят да живеят в Израел с милиардите откраднати долари от руския народ. Ще бъдат наградени с най-големите Израелски и Американски награди. А нашите червени тролове, ще останат както винаги бедняци и с пръст в устата ... и една друга работа в задницата си.
  • 41 ББ33

    5 3 Отговор
    Историята не прощава на диктаторите. Мугабе си отиде, Зума си отиде, Кастро си отиде, Саргасян си отиде, Ким клекна на колене за помирение… Аз мисле че последният кремълски червен фашистки диктатор в света също няма да изкара своя шест годишен срок.
  • 42 2019

    5 2 Отговор
    За 20 години какво направи Путя? Похаби 5 мандата на управление в бяла държава за месечни фотосесии с тигри, големи риби , делтапланери и военна техника. Измършавелите сладникави госпожички и гейове от календарите нямат толкова снимков материал , пък ти си само едмо късокрако хипофизно джудже, досадно натрапващо грозната си патологична анатомия и психика . То ако с пропаганда без съдържание се развиваше държава, вие мурзилките , северна корея , венецуела и куба щяхте да сте гиганти, а не страни от третия свят. Сега щял да скача . Да от ръба пропаста, до която си докарал нещата, за една себична мъжка манекенка , скокът изглежда по героично за фотосесия отколкото обикновенно неизбежно падане, но резултатът е еднакъв.
  • 43 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ОБИДНИ СРАВНЕНИЯ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ МЪКА И ЗЛОБА !!! ЗАЩО НЕ УМИРА ВРАГЪТ МИ БЕ : " ИЗМЪРШАВЯЛА ГОСПОЖИЦЕ...ГЕЙ ТАКЪВ ...ХИПОФИЗНО ДЖУДЖЕ /БОЛЕСТ/ ...ВСИЧКИ РУСНАЦИ СА ПИЯНИЦИ / БЕЗ ШОФЬОРИТЕ НА КАМАЗ В РАЛИ ДАКАР/ !?!?!?
  • 44 Кремълски отрядник доносник с Москвич

    3 2 Отговор
    Голямо крадене ще падне на деноминирани рубли другарките Импексова и Йончева да хващат пътя за Масква
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.