Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 13:47 3 733 0

Роботизация, 3D принтиране и машини за металообработване – светът на изложение MachTech & InnoTech 2019

  • иец-
  • изложение-
  • технологии-
  • роботи-
  • 3d принтиране

Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София, България

Роботизация, 3D принтиране и машини за металообработване – светът на изложение MachTech & InnoTech 2019 - 1

Съвременната промишленост е немислима без три елемента - роботизация, 3D принтиране и високотехнологични машини. Като професионална платформа за сектора на металообработката и индустриалните технологии, от 15 до 18 април изложение MachTech&InnoTech Expo за 11-и път ще запознае професионалната публика с иновациите и тенденциите в сектора. Сред тях ключово място ще вземат роботизацията, 3D принтирането както и модерните машини от най-ново поколение – с прецизност към най-малкия детайл и по-висока производителност. Международният български бизнес форум ще се проведе в Интер Експо Център, София.

Роботизацията на индустриалните процеси

Роботите са в центъра на следващото поколение работна среда, която комбинира компютри, изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. За целите на електродъговото заваряване ще бъдат представени качествата на интегрираните роботизирани решения. „Използването на промишлени роботи позволява висока гъвкавост при процеса на заваряване“, коментират професионалистите.

Роботизация, 3D принтиране и машини за металообработване – светът на изложение MachTech & InnoTech 2019

„Под светлините на прожекторите“ попадат роботите, предназначени за прецизни и повтарящи се задачи, при които има пряко взаимодействие с човешката дейност. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще представи и високата стойност на роботизацията при фрезоването на камък, метал, дърво, пластмаси и композитни материали. Изтъкнати ще бъдат роботите с 360° работен обсег, приложими за повдигане, преместване, монтаж, инспекция и опаковане.

3D принтирането е с още по-широко приложение

Тенденцията за 3D принтирането, която се наблюдава през последното десетилетие е – това е технология, без която съвременното производство е практически немислимо. Логично и MachTech & InnoTech Expo 2019 ще се превърне в технологичен хъб за новостите в тази област.

Изложителите ще представят екструдери за заваряване и 3D печат, чрез които бързо и едновременно могат да се произвеждат серии от изделия. Качествата на 3D принтери, работещи с течна смола, ще бъдат представени за нуждите на бижутерията, образованието и стоматологичната медицина. На щандовете ще бъдат изложени и машини, способни прецизно да персонализират продукта според изискванията на клиента.

За да илюстрират възможностите на съвременното 3D принтиране, изложителите ще представят разнообразни компоненти, произведени чрез съвременната технология, даващи възможност за производство на индустриални прототипи, крайни изделия, резервни части, инструменти, матрици за леене под налягане и пресоване, промишлени части, предназначени за производството на гуми и автомобилната промишленост, износоустойчиви компоненти, сложни метални детайли и други.

Машините – прецизни и високотехнологични

На изложението ще бъдат показани и следващата генерация металообработващи машини. Участващите фирми ще представят изцяло автоматични настройки и иновативен софтуер. Подробна информация ще бъде дадена за високоефективните електрически абканти, спестяващи електроенергия чрез оптимизиране на процесите и внедрените технологии. Отговаряйки на съвременните изисквания, в акцент се превръщат енергоефективните дробометни машини и бластиращото оборудване. Демонстрирани ще бъдат и възможностите на тръбни лазери и на производителни машини с лазер от последно поколение, осигуряващ високо качество на детайлите дори при сложни контури.

Роботизация, 3D принтиране и машини за металообработване – светът на изложение MachTech & InnoTech 2019

Съобразявайки се със съвременните изисквания на производителите, изложителите, чийто общ брой надхвърля 180 компании от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция, ще демонстрират прецизни стругове с роботизирани палетни станции. Професионалната публика ще открие файбър маркиращи лазери, както и лазерни маркиращи системи от последно поколение, сред които ще бъдат най-малките и компактни предложения. С компактната си структура и ергономичен дизайн вниманието на производителите ще привличат нишковите електроерозийни машини.

В четирите изложбени зали, с обща площ, надхвърляща 10 000 кв.м, ще бъдат разположени прецизни CNC стругове. Изпълнявайки многобройни операции, те разполагат с технически характеристики, даващи възможност за извършване на прецизни операции.

Високите технологии са с основно значение за съвременната промишленост. Доказателство за това ще бъдат продуктите, които компаниите ще представят на MachTech&InnoTech Expo 2019. От 15 до 18 април – в Интер Експо Център. Сайтът machtech.bg дава възможност да се запознаем с всички новини и да получим актуална информация относно предстоящия международен бизнес форум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА