Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 15:43 1 305 3

Бъфет: Няма да продаваме болните компании

  • уорън бъфет-
  • kraft heinz-
  • акции

Ударът беше нанесен от Kraft Heinz

Бъфет: Няма да продаваме болните компании - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да продаваме болните компании. Това заяви инвестиционният гуру Уорън Бъфет. Той направи коментара ден, след като неговият инвестиционен холдинг Berkshire Hathaway загуби само за ден повече от $4 млрд. Ударът беше нанесен от Kraft Heinz, където инвестиционното гуру притежава 27%.

Някои активи на Berkshire Hathaway не постигат добри резултати и имат проблеми. Това заяви в понеделник Уорън Бъфет в интервю за CNBC.

Той отказа да назове кои точно компании му създават проблеми. Все пак Уорън Бъфет не пропусна да отбележи, че Berkshire ще продължи да ги управлява.

През последните три месеца Kraft Heinz е отписал $15 милиарда. Освен това компанията реши да намали дивидентите и стана обект на разследване от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ.

В резултат на това акциите на Kraft Heinz спаднаха с повече от 28%, или с $ 13,5 на акция. Berkshire Hathaway контролира 325 милиона акции на Kraft Heinz, то загубите за фонда на Уорън Бъфет се оценяват на 4,3 милиарда долара.

Kraft Heinz е шестата по големина инвестиция на Berkshire Hathaway след Apple, две американски банки - Bank of America и Wells Fargo, финансовата компания American Express и Coca-Cola.

Уорън Бъфет минава за финансово гуру. Неговите инвестиции се следят внимателно от борсовите анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Deborg

    1 0 Отговор
    Наскоро инвестира в JPMorgan
  • 2 Шашо

    2 0 Отговор
    Не беше ли в GP груп
  • 3 Koko

    1 1 Отговор
    Каде и да инвестира той е голям