Last news in Fakti

11 Март, 2019 23:31 1 720 9

Над 700 фирми крали ток в Западна България през 2018 г.

  • ток-
  • чез-
  • кражба

Общо 6646 са констатираните случаи на нерегламентирано ползване на електроенергия през изминалата година

Над 700 фирми крали ток в Западна България през 2018 г. - 1

728 нарушения на стопански обекти регистрираха през 2018 г. екипите на ЧЕЗ Разпределение за борба с кражбите на електроенергия. Сред тях 121 са ресторантите и питейните заведения, 38 производствени и складови бази, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и др., съобщиха от ЧЕЗ.

Открити са множество обекти с инсталирани машини – „копачки“ на виртуална валута, които се захранват от електрическата мрежа незаконно. Измерванията показват, че откраднатата електроенергия от един подобен обект достигат 50 000 кВтч. за един месец, като това е потреблението средно на 100-150 домакинства.

Рискова група са и хотели, ваканционни селища и къщи за гости, като проверки на такива обекти се извършват постоянно от дружеството. През годината са разкрити над 30 нарушения на подобни клиенти.

Фирмените кражби представляват 11% от общо установените кражби, които през изминалата година са общо 6646.

Необходимо е да бъдат установени санкции, които да имат превантивен ефект. Те трябва да бъдат строги не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване. В Чехия периодът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия 6 месеца назад. Ускорените процедури, ефективните и по-тежки санкции срещу извършителите ще помогнат да бъдат защитени интересите на коректните клиенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Цигане

    8 0 Отговор
    Цигански собственици ли са били на тез фирми ???

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цигане":

    Така и не разбраха некои,че един "българин" ( щото наглеца няма етнос-най големия интернационал) краде колкото 100-150 циганина.
  • 4 560

    4 0 Отговор
    ДА ПОСТРОЯТ 3-4 НОВИ ЗАТВОРА, САМО ОТ ЕДИНИЯТ МИЛИОН РОМЧЕТА АКО 6-7 % - 60-70 ХИЛЯДИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ГИ НАПЪЛНЯТ, А ТЕ ЩЕ СА БАЯ ПОВЕЧЕ
  • 5 560

    4 0 Отговор
    ИНАК КРАДЦИТЕ НА ТОК СА ОТ ЛЕВИЦАТА - УЖ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ - ФОТОВОЛТАИЦИ, ВЕЦ-ове ама да не се окаже че е Козлодуйски ток който оскъпяват 5-6 пъти, тези нещастници няма как да произвеждат нещо, Бойко не ги пипа, ТЕЦ-овете горятвъглища като за световно, за което плащаме квоти И СЪЩЕВРЕМЕННО изкупуваме зелена евергия ??
  • 6 Mорук

    3 0 Отговор
    В бг всичко живо краде ,не само ток ама най много си крадат властимащите
  • 7 нециганин

    1 0 Отговор
    А аз глупакът си плааааащам ли плащам.Яяяяяяяяяяяяя моля..........
  • 8 Плачков

    0 0 Отговор
    И кой ще ги рани тези айдуци като ги вкараме в кауша. Пак е на нашия Гъз.
  • 9 Петко

    1 0 Отговор
    А ТЕЗИ КОИТО РАБОТЯТ В чез НАЙ МНОГО КРАДАТ.Наскоро журналист попита един от големите шефове колко плаща за ток и отговора беше 28лева на месец а живее в София.