Last news in Fakti

15 Март, 2019 09:33 2 781

Присъединете се към най-бързо разрастващите се авиолинии в Европа

  • пилоти-
  • европа-
  • авиолинии-
  • събитие-
  • програма-
  • бази

LOT (ЛОТ) набира нови пилоти- 18 Март 2019 – 15:30 в хотел Best Western Premier Sofia Airport Hotel

Присъединете се към най-бързо разрастващите се авиолинии в Европа - 1
Снимка: Полски Аеролинии ЛОТ

Варшава, 13 март 2019 г. – Полските авиолинии ЛОТ, най-бързо разрастващата се авиолиния в Европа, лансира програма за набиране на пилоти с цел придобиване на 300 допълнителни пилота за попълване на екипажите на оперативните си бази във Варшава и Будапеща.

Планирано е учебните програми за новите капитани и втори пилоти да стартират през месец юни 2019 г. В началото на следващата седмица започва провеждане на открити събрания в няколко европейски държави, в това число България, Румъния, Хърватия, Република Чехия и Словакия.

ЛОТ планира да предложи стартиране на изпълнение на програма за типова класификация през месец юни 2019 г. за кандидати от цяла Европа, в това число България, Румъния, Република Чехия, Словакия и Словения.

Ще се провеждат сесии за набиране на пилоти от началото на следващата седмица. На тях ще присъстват представители на брокера – екипаж на ЛОТ – които ще представят офертата си в ден на отворените врати на кампанията:

18.03 София, България - 15:30 в хотел Best Western Premier Sofia Airport Hotel

19.03 Букурещ, Румъния

21.03 Загреб, Хърватия

26.03 Прага, Република Чехия

27.03 Любляна, Словения

Подробна информация може да намерите на LOT.COM - career

“Изглежда, че дейностите ни постигат очакваните резултати. За наше удовлетворение, процесът за набиране на пилоти предизвиква голям интерес. Всички молби внимателно и старателно се проучват по време на срещите ни с кандидатите. Подбират се единствено тези, които отговарят на повечето от критериите ни. Намерението ни е да изберем най-добрите от най-добрите. Следователно, планираме да продължим този модел на свързан с подбиране на кандидати процес най-малко до края на тази година. Бихме искали да насърчим всички, които изявяват желание да кандидатстват, да подадат молбите си посредством уеб сайта на ЛОТ” – казва Йержи Макула, Главен изпълнителен директор на персонала на ЛОТ и многократен световен шампион на фигурен пилотаж.

ЛОТ търси капитани и втори пилоти за самолетите си Bombardier Q400 (Бомбардиер Q400) и Embraer 170/190 (Ембраер 170/190) и втори пилоти за B787 Dreamliners (В787 Дриймлайнери). Плаща за курса за типова класификация на пилоти с лиценз и притежаващи изисквания за летателен стаж. Това, обаче, е само началото на кариерата им: поради непрекъснатото разрастване на ЛОТ, кандидатите, приети за полети за превоз на товари на кратки разстояния могат да се преквалифицират в рамките на три, максимум 5 години, за самолети Boeing B737 (Боинг В787) и B787 Dreamliner (В787 Дриймлайнер).

“Проявеният от кандидатите до момента интерес доказва, че ЛОТ е атрактивен работодател. За разлика от други авиолинии, предоставяме на новите пилоти изчерпателен пакет за обучение, за който не трябва да плащат. В допълнение към това, за разлика от много други функциониращи в региона авиолинии, предлагаме на пилотите си възможност за професионално развитие. И което е от съществено значение, правилата ни за повишение не се основават единствено на старшинство, а са преимуществено насочени към действително проявените умения” казва Адриан Кубицки, Директор Корпоративни комуникации на ЛОТ.

Кандидатите за длъжност капитан трябва да отговарят, наред с другите неща, на следните критерии: да притежават валидно свидетелство за пилот на търговска авиация, валидно първокласно медицинско свидетелство, летателен опит от най-малко 3,000 часа, в това число най-малко 1,000 часа като капитан на многочленни екипажи, владеене на английски език ниво 5 (скала ICAO), и право да работят в ЕС.

ЛОТ прилага правило за ползване на английски език в пилотските кабини на борда на самолетите си, което означава, че не се изисква владеене на полски език.

От тези, които кандидатстват за длъжност втори пилот, се изисква да разполагат със свидетелство за пилот на търговска авиация (също така от „замразен“ тип), и минимално общо летателно време от 200 часа.

На пилоти, които започват да работят за ЛОТ, се предлага широк обхват от опции за професионално развитие: от самолети с турбореактивни двигатели Bombardier Q400 (Бомбардиер Q400) до реактивни самолети с тесен корпус, такива като Embraer (Ембраер) и Boeing 737 (Боинг 787) до Boeing 787 Dreamliner. (Боинг 787 Дриймлайнер) с широк корпус.

Понастоящем за ЛОТ работят повече от 700 пилота, които оперират по редовен план-график и по чартърни полети.

На пилотите се предлагат същите условия за сътрудничество, по които се сключват договори с настоящи сътрудници на превозвача.

ЛОТ също така набира членове на екипажи за базата си в Будапеща. Понастоящем повече от 1,300 души работят като стюарди за ЛОТ. В Дружеството работят 80 стюарда от Унгария.

ЛОТ е единствената авиолиния на Централна и Източна Европа, която може да се похвали със значителен и непрекъснато нарастващ дял полети на дълги разстояния.

Днес превозвачът с полско знаме разполага с 12 самолета B787 Dreamliner (Дриймлайнер В787). С включени неизпълнени поръчки броят им ще се увеличи до 15 към края на 2019 г.

До края на годината, броят на въздухоплавателни средства ще нарасне до 90 самолета.

Според FlightGlobal (ФлайтГлобал), ЛОТ е понастоящем най-динамично разрастващата се авиолиния в Европа. Миналата година ЛОТ е превозил близо 9 милиона пасажери, т.е. с 25% повече от предишната година.

Дружеството планира да достигне нивото от 10 милиона през 2019 г. Превозвачът предлага повече от 111 планирани полета, в това число директни връзки между Варшава и Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Торонто, Пекин, Сеул, Токио и Сингапур, както и от Будапеща до Ню Йорк и Чикаго, Лондон Сити и, от 3 септември – до Букурещ и Брюксел.

Тази година ЛОТ ще лети до Маями (1 юни), Ню Делхи (17 септември) и Шри Ланка (3 ноември). В допълнение към това, ЛОТ лети до много екзотични дестинации като Чартърни полети на ЛОТ от Варшава, т.е. до Кения, Тайланд, Доминиканската Република, Бразилия, Мавриций или Куба, като всеки един от маршрутите се оперира от LOT B787 Dreamliners (ЛОТ В787 Дриймлайнери).

Тази година, ЛОТ чества 90-тата годишнина от учредяването си, което го класира като една от най-опитните европейски авиолинии.

Печалбите от основната дейност на ЛОТ (EBIT) през 2017 г. възлязоха на 288 милиона полски злоти. Печалбата за 2016 г. възлезе на 184 милиона полски злоти.

За повече информация свързана с програмата за наемане на кадри, моля, посетете LOT’s application site (сайта за кандидатстване за ЛОТ) и след това изберете уеб сайтовете на авиацията.


Полските авиолинии ЛОТ са съвременна авиолиния, която свързва Нова Европа със света. Тя обслужва близо 9 милиона пасажери годишно, като им предоставя най-кратките и най-удобните свързани с пътуване опции до повече от 100 дестинации в цял свят посредством Варшава, конкурентен хъб, който предлага бързи връзки. Като единственият превозвач в региона, ЛОТ предлага директни полети на далечни разстояния до САЩ, Канада, Китай, Япония, Южна Корея и Сингапур, Индия и Шри Ланка. ЛОТ впоследствие увеличава честотата на предлагане и подобрява услугите си, докато същевременно изгражда лидерската си позиция в Източна Централна Европа.

Той разполага с един от най-младите паркове в Европа и, като единствената авиолиния, оперира Boeing 787 Dreamliner (Боинг 787 Дриймлайнер), най-разработеното въздухоплавателно средство в света, за всички връзки свързани с полети на дълги разстояния.

ЛОТ разчита предимно на страстта и позитивната енергия на членовете на екипа си, в това число високопоставени пилоти в глобалната авиационна дейност, често шампиони в много авиационни спортове.

С 90-годишен опит, ЛОТ е също така една от най-старите авиолинии в света и най-признатата международна полска марка. Това признание се потвърждава от многобройни награди от организации в индустрията, медиите и, преди всичко, от пасажерите.

Виж актуалните предложения за работа от Полски Аеролинии ЛОТ