20 Април, 2012 11:40 518 1

Инвестиции обсъдиха ЧЕЗ и НСОРБ

  • инвестиции-
  • чез-
  • нсорб

ЧЕЗ и Националното сдружение на общините в България обсъдиха вчера вариантите за бъдещо ползотворно сътрудничество. По време на дискусията бяха разгледани плановете на компанията за нови инвестиции в рехабилитация, развитие и модернизиране на електроразпределителната мрежа в общините в Западна България, съобщиха от ЧЕЗ.
„Най-важната ни цел е да подобряваме качеството на услугата и да гарантираме сигурност и удобство за нашите клиенти. Вярваме, че един от начините да постигнем това, е чрез затвърждаване на отношенията на дългосрочно сътрудничество с местните власти, които винаги са били наш добър партньор”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
Основна тема на срещата беше необходимостта от увеличаване на инвестициите в електроразпределителната мрежа. Досега през първите три години от регулаторния период 2008-2013 г. ЧЕЗ е инвестирала средно годишно по 71 млн. лв. Миналата година обемът на инвестициите на дружеството е 111 млн. лв. Тези обеми обаче са недостатъчни, за да се реализират най-неотложните проекти, да се модернизира и разшири мрежата. За предстоящата ценова година от 1 юли 2012 г. до 1 юли 2013 г., на ЧЕЗ са необходими инвестиции в размер на 151 млн. лева.
По време на срещата беше обсъдено също така сътрудничеството между ЧЕЗ и общините в областта на енергийната ефективност. С изпълнението на проекта "Енергиен мениджмънт в общините“ през тази година ЧЕЗ насърчава устойчивото енергийно планиране и осъществява сътрудничество с местните  власти на територията на Западна България.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котарака

    0 0 Отговор
    Безочливи 'айдуци.