Last news in Fakti

23 Април, 2019 10:11 2 057 1

„Еврохолд“ набира 154 млн. лв. от борсата

  • еврохолд-
  • чез

Компанията е кандидат за активите на ЧЕЗ в България

„Еврохолд“ набира 154 млн. лв. от борсата - 1

„Еврохолд“, който води преговори за закупуване на българските активи на ЧЕЗ, ще търси 154 млн. лева от капиталовия пазар чрез нови привилегировани акции, решиха акционерите на холдинга на извънредно общо събрание.

Акционерите на “Еврохолд“ взеха решение да емитират на пазара привилегировани акции с номинал един лев и емисионна стойност от 1,95 лева, съобщават от холдинга. Става дума за 80 млн. нови акции, с които е увеличен капиталът на дружеството.

Набраните средства ще бъдат използвани за подсилване на капиталовата позиция на групата, както и в подкрепа на нейната експанзия, категорични са от “Еврохолд“.

В момента именно „Еврохолд“ води ексклузивни преговори за придобиване на българските активи на ЧЕЗ, а както от самото дружество твърдят, сделката трябва да се финансира чрез собствени средства и подкрепа от западноевропейски банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    7 0 Отговор
    Пирамиди ,Фараони и една пробаднала държава и нация