2 Май, 2012 13:06 3 115 8

Петролът ще продължи да поскъпва

  • петрол-
  • цена-
  • търговия-
  • пазари-
  • борса-
  • пейчев

Цената на петрола ще се повишава. Това е прогнозата на 55% от анкетираните инвеститори на платформата Trader.bg. Причината, която те изтъкват за тази тяхна прогноза е напрежението около Иран – един от основните доставчици на черното злато. Също така се очаква повишаване на търсенето от страна на Китай и Индия.

По-малък е процентът на анкетираните, които са мнение, че пикът в цената е достигнат и в близките месеци ще наблюдаваме стабилизиране на цената на петрола. Очакванията са дори за лек спад. Три са факторите за това. Според 12% от участвалите в допитването това е готовността да се освободят резерви на Международната агенция по енергетика, 10% посочват забавянето на китайската икономика, а според 5% - увеличеният добив на основни износители като САЩ и Великобритания.

„Овладяването на цената на петрола е основен приоритет пред водещите икономики, за  да се предпазят от нова рецесия. В момента петролът се търгува на високи нива, които са близки като стойности до цените преди кризата от 2008 г., но има положителни сигнали, че цената му ще се стабилизира. Такъв оптимистичен сигнал е намаляването на потреблението в САЩ.  През януари тази година то беше с 4.7% по-ниско в сравнение със същия месец на миналата година. За 2011 г. щатите са повишили ефективността при използване на петрола с 3.7%”, коментира Пламен Пейчев, главен дилър в интернет платформата.

Материалът не е препоръка за търговия с финансови инструменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    2 0 Отговор
    за цената на бензина тук има пръст и боко..знам от достоверен изто4ник 4е боко и златев са дупе и гащи....лука и омв дават от4исления на боко......а не мислите ли 4е заради от4исленията набиха цената нагоре?
  • 2 картинката е ясна

    0 0 Отговор
    Увеличението на всички стоки, не само на петрола(но и той разбира се) в България е 100% умишлен ционистки план. Това е ИЗКУСТВЕНО увеличение и вече само глупак, не би зацепил, че има заговор. За последните 5 години особено е толко ЧУВСТВИТЕЛНО, че няма накъде(!) - Средната заплата не е пораснала ВЪОБЩЕ, замазват на хората очите, че била растяла минималната, което е смешно и несериозно, кой го интересува, че от 270 била скочила на 290 лева минималната заплата, то е пак същата мизерия, средната заплата не мръдва! - Средната заплата вместо да е пораснала по-простата причина че ИНФЛАЦИЯТА изяжда парите, тя не я увеличиха грам последните години и лъжат народа най-нагло, че това било заради кризата. Това е смешно и ъпсурдно, даже противоречи с тяхните си тези, защото България е ПЪЛНОПРАВЕН член на ЕС(така се води) а в ЕС никъде не е толко зле даже в Румъния вече е чувствително по-добре. Просто е елементарен факт, че ционистите унищожиха България отвсякъде. Не само петрола, а и храни, просто всичко е много скъпо, а заплатките са нелепо ниски. По-очевидно, че това е умишлен план не може да е! Но изглежда все още има хора под хипноза които вярват на медийната пропаганда, че било криза, България била зле защото незнам си какво незнам си що. Бла бла! Пълни глупости! България има ресурси които се заграбват умишлено, тоест ако ние си използвахме потенциала ще сме не по-зле от Германия! (а за да бъде това, е нужно не марионто правителство, а честни БЪЛГАРИ, в момента и прединшите правителства са само ПИОНКИ НА ЕВРЕИТЕ и хора без морал и каквито и да е ценности) И планини си имаме и море и хубая климат, който също се унищожава поетапно, горите се изсичат и т.н. Ако си изпозлвахме потенциала щяхме да сме ако не от богатите, поне най-малкото от средно богатите страни в Европа!!!!! не само климат, а и плодородна почва, всичко си имаме като потенциал! Само слепец не би зацепил, че България е зле умишлено и е унищожена умишлено! Ако народа не беше спящ и с робско мислене щяхме да си изискваме както гърците поне нещичко. А ние нямаме гражданско общество тоест ние сме роби - няма две мнения! Това е факт! СЪБУДЕТЕ СЕ! Ако не искате са ви мачкат се събудете и започнете да мислите трезво!

    Коментиран от #3

  • 3 бачкьор номер 2378

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от " картинката е ясна":

    @ 2 Много книги си чел бе човек.То докато го прочета това писание и му забравих началото.Че кой е казал,че България е унищожена.Просто такива като мен и теб сме хипнотозирани за следващите 30 или колкото са ни отредени свише години да им работим без пари за да се избият и въстановят липсите от огромните кражби които бяха извършени от държавата ни.
  • 4 istinata

    0 0 Отговор
    Истината е че петрола няма да намалява, но ще разсте драстично! Истината е също, че по-зле ще ставаме! Който може да се изнася в чужбина и това е!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 прокопи

    0 0 Отговор
    боко е сокол
  • 7 НИКОЛАЙ НИНОВ

    0 0 Отговор
    Б..ЛУЦИ!
  • 8 Лукавия

    0 0 Отговор
    За бога братя бягайте!