Last news in Fakti

9 Май, 2019 09:12 1 810 3

Започват плащанията към кредиторите на КТБ

  • ктб-
  • фалит-
  • разплащания-
  • длъжници

Това става 4 години след фалита на банката

Започват плащанията към кредиторите на КТБ - 1
Снимка: БГНЕС

Четири години след официалното обявяване на фалита на Корпоративна търговска банка започват първите разплащания към кредиторите ѝ. До момента синдиците са събрали 570 млн. лв. от активите на финансовата институция. Те ще бъдат разпределени сред повече от 7000 кредитори.

Така част от хората и фирмите, които са вложили в трезора, суми над гарантираните по закон 200 000 лв., ще могат да получат част от тях. Изплащането ще продължи 5 години.

Най-голяма част от парите по списъка на синдиците ще отиде във Фонда за гарантиране на влоговете - 409 млн. лв. Те представляват малко над 10% от общите вземания на фонда. Над 10 млн. лв има да получава столичната "Топлофикация". Средства ще бъдат възстановени и на "Булгартрансгаз", БДЖ, както и на физически лица.

Списъкът с фирмите и физическите лица, които имат пари за получаване, може да бъде видян в досието на КТБ в Търговския регистър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван Митев

    0 0 Отговор
    Все още общественото внимание е за последиците при ситуацията с КТБ АД, а пренебрегва съществената причина – местната проява на световна практика за грешен начин за работа на централната банка.
    При наличието на държавната грешка ще се запазят и условията за възпроизвеждане на ситуацията с КТБ АД.
    Сполучливият подход за спасение на кредиторите на банки от щети е с правилен начин за работа на централната банка.
    Важният въпрос е, защо централната банка прилага грешен начин за работа?
  • 3 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    КОЙ ЗАПОЧВА ПЛАЩАНИЯТА -КЪМ СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА-" ЦЪФТОК ФАСУЛЕВ " -ИЗГОНЕН ОТ "ТИМ "/ ДНЕС ХИМИМПОРТ АД -ГОСПОДАР НА ТОЗИ САЙТ /!?!?!!? ДА БЪЛГАРИ -МОИ СЪНАРОДНИЦИ...ВСИЧКИ КРЕДИТОРИ НА КТБ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЗГЛЕВЕНИ - КАТО СВЪРЗАНИ С ВЛАСТТА И СМУЧЕЩИ КРЪВТА НА НАРОДА НИ -ПОЛИТИКО ДАЛАВЕРДЖИИ -НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ТАРАТОЙКО БГ !!!!!