Last news in Fakti

7 Май, 2012 17:59 1 057 1

Валентин Николов начело на АЕЦ „Козлодуй"

  • валентин николов-
  • аец „козлодуй-
  • бех-
  • енергетика-
  • александър николов
Валентин Николов начело на АЕЦ „Козлодуй" - 1
Снимка: БГНЕС

Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. С решение на Съвета на директорите на ,,Българския енергиен холдинг‘‘ от 07 май е освободен изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов. Неговото място ще заеме досегаштият заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов. Бордът подкрепи единодушно решението Александър Николов да бъде освободен,съобщават от МИЕТ.

Също днес премиерът Бойко Борисов освободи Николов от длъжноста заместник – министъра на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от правителствената информационна служба. Освобождаването е именно, защото Николов става изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД .  

„Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ ,,Козлодуй‘‘.

,,Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели‘‘, добави Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    айде ред е на МАРИЦИТЕ