Last news in Fakti

28 Май, 2019 20:37 3 826 0

Embraer вече няма да е Embraer

  • embraer-
  • boeing-
  • сливане-
  • сделка-
  • име
Embraer вече няма да е Embraer - 1
Снимка: Shutterstock

В съвместната компания, която създават Boeing и Embraer, няма да фигурира името на бразилския авиопроизводител. Американската компания, която през януари т.г. придоби 80% от подразделението на производителя на търговски самолети Embraer, обяви, че новото име на компанията ще е Boeing Brasil — Commercial.

За пръв път за поглъщането беше съобщено през юли 2018 г. Придобиването струваше на Boeing 4.2 млрд. USD. Сделката вече е одобрена от акционерите на американския авиопроизводител. Съвместното предприятие ще произвежда самолети от семействата E-Jets E2 и ERJ. Първите ще са в конфигурации от 80-130 пътници, а вторите – 40-50 пътници. Embraer запазва за себе си бизнеса с бизнес джетове.

Сделката на Boeing с Embraer е в отговор на засилване позициите на Airbus на международния авиационен пазар. Последната през юли 2018 г. сключи сделка за придобиване от канадската Bombardier на програмата за производство на теснофюзелажни самолети CSeries. Airbus също така извърши ребрандиране, давайки на въпросните машини името Airbus A220. Позициите на европейската компания ще продължат да се засилват, особено след случая с двете катастрофи със самолети на Boeing. Налице е поредно отлагане на повторното пускане в експолатация на типа машини 737 Max.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА