Last news in Fakti

15 Май, 2012 08:51 1 489 0

„Мудис“ намали рейтинга на 26 италиански банки

  • мудис-
  • италия-
  • банки-
  • рейтинг

Рейтинговата агенция "Мудис" обяви, че намалява рейтинга на 26 италиански банки, предаде Би Би Си.

Намаляването на рейтинга на тези банки е с от един до четири пункта. UniCredit and Intesa Sanpaolo получиха намаление на A3 от A2.

Непопулярната мярка се предприема заради икономическите трудности, с които се сблъсква финансовите институции на Апенините. Основните са Италия ограничен достъп до финансирането на пазара и намаляването на печалбите.

Италианските банки страдат сериозно както от рецесията, така и от рестриктивните мерки, предприети от правителството в Рим за справяне с кризата.

Премиерът Марио Монти се опитва да приложи програма от ограничения и реформи като промяна на пенсионната система, повишаване на данъците и горивата, така и либерализация на някои професии.

След години на стагниращ растеж Италия е изправена пред свиване на икономиката от 1,5% за тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА